Saltar apartados

Dos investigadors de la UA participen en un article de la prestigiosa British Medical Journal sobre els efectes de les retallades en la sanitat espanyola

Amb el títol de “¿Desmantelarán los recortes el sistema sanitario en España?”

Alacant, 13 de juny de 2013

La prestigiosa revista anglesa British Medical Journal acaba de publicar un article en el qual diferents investigadors anglesos i espanyols plantegen “que les retallades que està realitzant el govern espanyol estan desmantellant el Servei Nacional de Salut a Espanya”. L'article, realitzat per acadèmics de la London School of Hygiene & Tropical Medicine i de les universitats espanyoles d'Alacant, València i Lleida, fa una revisió de la legislació espanyola en matèria sanitària com a resposta a la crisi, així com una valoració dels pressupostos durant els últims anys. De la Universitat d'Alacant hi han participat els professors Carlos Álvarez-Dardet, del Departament de Salut Pública i Daniel La Parra, director de l'Institut Universitari de Desenvolupament Social i Pau, i professor del Departament de Sociologia II.

Sota el títol “Will austerity cuts dismantle the Spanish healthcare system?” (Desmantellaran les retallades el sistema sanitari a Espanya?), els autors donen suport a la idea que les mesures que està prenent el govern espanyol estan danyant greument el futur del sistema sanitari públic a Espanya.

Cada vegada més en l'esfera internacional es reconeix que les mesures anticrisi que s'estan prenent a Europa estan empitjorant la situació econòmica, “aquest error de les polítiques d'austeritat exemplifica la revaloració del Fons Monetari Internacional de les conseqüències per al creixement econòmic de les retallades, juntament amb les iniciatives per a crear un sistema europeu de regulació bancària que si haguera estat en funcionament, hauria previngut molt de l'actual situació financera d'Espanya”, sostenen en l'article. “N’hi ha també que veuen la crisi com una oportunitat per als seus objectius ideològics de desmantellar l'estat del benestar a Europa, com ja va vaticinar Naomí Klein”, asseguren.

També hi ha a Espanya molta gent que està alçant la veu des de tot l'espectre polític i la societat civil planejant que s'haurien de fer polítiques econòmiques alternatives. A més, "hi ha un cos d'evidència científica creixent, sovint ignorada pels governs a què conerneix, de les conseqüències per als éssers humans d'aquestes polítiques”, asseguren.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464