Saltar apartados

El professor de la UA José Tuells, premi Balmis 2013

Alacant, 12 de juny de 2013

El professor de Medicina Preventiva de la Universitat d'Alacant, José Tuells, va rebre ahir el Premi Balmis de Vacunologia que atorga la Fundació Doctor Balmis, a través del Rotary Club Alacant. L'acte va comptar amb l'assistència del rector de la UA, Manuel Palomar, la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna (que va ser l'encarregada de pronunciar la laudatio del premiat) i el director del Departament d'Infermeria Comunitària i Medicina Preventiva, Josep Bernabeu. El premi va ser lliurat de mans de la presidenta del Rotary Club Alacant, Ana Fisac de Fredes en el transcurs d'un menjar celebrat en el restaurant Maestral d'Alacant.

Tuells, que en l'actualitat compagina les tasques docents i investigadores amb la direcció del Servei de Medicina Preventiva de l'hospital del Vinalopó, va pronunciar una conferència sobre Contribucions espanyoles al camp de la vacunología.

Enguany és la cinquena edició d'aquest premi, que en aquesta ocasió ha recaigut en “una polifacètica persona: docent, estudiós incansable, gran investigador i entusiasta de la vida”, com va assenyalar Laguna.

José Tuells va crear en 2011, amb el suport del Rectorat de la UA i el Deganat de la Facultat de Ciències de la Salut, una Unitat d’Investigació Mixta entre la UA i el Centre Superior de Salut Pública de la Direcció General de Salut Pública que s'ha denominat Càtedra de Vacunologia Balmis. Com a resultat d'aquesta iniciativa, en la càtedra s'ha llegit ja una tesi doctoral, hi ha 11 doctorands, s'han publicat 34 articles i s'ha celebrat I Conferència Balmis de Vacunologia Social amb gran èxit. “A això dedica ara el seu afany qui fóra el primer alumne que va obtenir la Llicenciatura (1982), en la recentment creada Facultat de Medicina d'Alacant”, segons va explicar Ana Laguna.

Entre moltes altres distincions, José Tuells ha rebut el Premi de la Generalitat Valenciana en matèria de Drogodependències, el Premi de la Real Acadèmia Nacional de Medicina en 2009 i un altre de la Real Acadèmia de Medicina Valenciana en 2010, de la qual és membre des de llavors.

En la imatge de grup, d'esquerra a dreta, Josep Bernabeu (director del Dep. d'Infermeria Comunitària i Medicina Preventiva, de la Facultat de Ciències de la Salut), Ana Fisac (presidenta del Rotary Club Alacant), José Tuells (professor de Medicina Preventiva de la Universitat d'Alacant i cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital del Vinalopó), Ana Laguna (degana de la Facultat de Ciències de la Salut i encarregada de fer la laudatio), Amparo Navarro (vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació) i Manuel Palomar.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464