Saltar apartados

Intens programa d'activitats en la Jornada de Portes Obertes de Libisosa

Investigadors de la Universitat d'Alacant participen el dissabte dia 15 en Viatge al passat iberoromà de Libisosa, activitat adreçada a tots els públics

 

Alacant, 13 de juny de 2013

Viatge al passat iberoromà defineix la jornada de divulgació científica que el dissabte 15 de juny, organitzada per investigadors de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Lezuza (Albacete), presentarà un ampli i variat programa al voltant del jaciment arqueològic de Libisosa (Lezuza). Fins allí es desplacen tots els anys i des de 1996 -data en què van començar les excavacions, si bé es va realitzar una primera prospecció en 1992-, l'equip del grup de recerca Ciutat i Territori a Hispània Citerior de la Universitat d'Alacant, sota la direcció científica formada pels investigadors de la UA, el catedràtic José Uroz Sáez, el professor Antonio M. Poveda Navarro i Héctor Uroz Rodríguez, professor associat en la Universitat de Múrcia. L'activitat arqueològica i cultural que es du a terme en el territori ha aconseguit revaloritzar-lo, en un exemple de posada en valor del patrimoni local.

El jaciment de Libisosa té una extensió superior a 30 hectàrees que alberguen restes arqueològiques a diversos nivells, corresponents a l'època prehistòrica, ibèrica oretana, romana i medieval. Des del començament de l'excavació s'han inventariat prop de 140.000 peces, tot i que encara queda aproximadament el 90% del jaciment per descobrir. Es tracta d'un jaciment en el qual participen tant alumnat de grau i postgrau, com investigadors de la UA, amb el suport de diversos obrers especialitzats, així com experts d'altres universitats espanyoles i estrangeres.

Un complet programa d'activitats forma la XVI Jornada de Portes Obertes de Libisosa, que comptarà amb l'ajuda dels alumnes que participen en l'excavació estiuenca. En aquesta ocasió, i junt amb la tradicional visita guiada tant a la col·lecció museogràfica com al jaciment de Libisosa i la projecció d'un audiovisual sobre l'excavació, està prevista la realització de tallers d'artesania clàssica per a xiquets de 4 a 11 anys i altres per als d'11 anys en avant, contacontes, cercaviles de Centúria Romana pel decumanus, una exposició de falconeria i dues representacions teatrals. A les 13.30 h es procedirà a l'obertura del Fòrum Iberoromà en el fòrum actual (plaça Major), que comptarà amb la presència d'artesans, termopolia on degustar una variada gastronomia i ambientació musical i històrica. L’Eco-Museu Etnogràfic de Tiriez acollirà, a partir de les 20 h, una visita guiada i un concert de música tradicional oferit per Cuéllar i Tejada cuadrilla de 11 i Mayorala.

La Jornada de Portes Obertes està organitzada per la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Lezuza, amb la participació de Castella-la Manxa, la Diputació d'Albacete, la Fundació SACAM, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea, el programa LEADER, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i la Fundació Caja Rural d'Albacete i el Centre Cultural Libisosa de Lezuza (Albacete).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464