Saltar apartados

La Fundació de la Cervantes celebra el seu patronat en la Universitat d'Alacant

Manuel Palomar, rector de la UA i vicepresident de la Fundació: "La Biblioteca Virtual ha de consolidar-se com una de les referències importants de la cultura iberoamericana i generar un nucli de recerca capaç de tenir una dimensió de lideratge internacional".

 

Alacant, 12 de juny de 2013

La Universitat d'Alacant (UA) ha acollit avui el patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que ha presidit Manuel Palomar Sanz, rector de la UA i vicepresident de la citada fundació.

La reunió ha començat amb la felicitació del patronat a José Manuel Caballero Bonald i Aurora Egido, dues persones especialment vinculades a l'entitat, per la concessió a l'escriptor del Premi Cervantes i l'ingrés en la Real Acadèmia Espanyola de la catedràtica de la Universitat de Saragossa, membre així mateix del Consell científic de la Biblioteca Virtual.

Durant la trobada s'ha aprovat el nomenament, com a nou patró de la Cervantes, de Raúl Padilla López, president de la Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara (Mèxic), un dels esdeveniments més importants celebrats en el món amb la literatura en espanyol com a protagonista. La vinculació de la FIL amb la Fundació de la Cervantes es completarà el pròxim dia 26 amb la inclusió de Marisol Schulz, directora de la Fira, en el Consell acadèmic de la Càtedra Vargas Llosa.

 

La Cervantes a Iberoamèrica

En paraules del rector Palomar, "les incorporacions del Sr. Padilla i de la Sra. Schulz afermaran encara més la presència de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes a Iberoamèrica", i en aquesta mateixa línia ha destacat la creació de la Biblioteca Virtual de les Lletres de Brasil, que serà presentada en la III Trobada Internacional de Rectors Universia, previst per a juliol de 2014.

Palomar va destacar així mateix el Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques de Recerca, rebut per la Cervantes al febrer d'enguany: "El fet d'haver sigut reconeguts per la prestigiosa Universitat de Stanford, i compartir el seu premi amb un projecte d'estat com la Biblioteca Nacional de França, ens fa reforçar la confiança que tenim dipositada en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes".

El vicepresident de la Fundació ha conclòs expressant el seu convenciment que l'entitat "camina en la bona adreça, i així se'ns ha reconegut internacionalment", per "la qual cosa hem de plantejar-nos fer un esforç suplementari, consolidar-nos com una de les referències importants de la cultura iberoamericana i generar un nucli de recerca capaç de tenir una dimensió de lideratge internacional".

 

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (www.cervantesvirtual.com) va ser creada en 1999 per iniciativa de la Universitat d'Alacant, Banc Santander i la Fundació Botí. En 2001 es va constituir la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que gestiona també la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT.

El Patronat de la Fundació està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura 2010), el seu vicepresident és el Rector de la Universitat d'Alacant i Mario Benedetti és Patró d'Honor. Entre els vocals es troben ministres i secretaris d'Estat del Govern espanyol, el president de la Generalitat Valenciana, els presidents de Banc Santander, Fundació Botí, Grup Pressa, Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles, Fundació Germán Sánchez Ruipérez, Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic) i els directors de la Real Acadèmia Espanyola i l'Institut Cervantes.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464