Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inclou Alcoi en el programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013

Alcoi, 10 de juny de 2013

Per segon any consecutiu, la Universitat d'Alacant inclou la ciutat d'Alcoi en l'edició de Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013 que se celebraran durant el mes de juliol. Així ho han presentat avui en roda de premsa Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA; Manuel Gomicia, regidor d'Empresa, Formació i Innovació; José Luis Todolí, coordinador acadèmic de la Seu de Cocentaina, i Rosa María Fraj, especialista en Teatre i Educació.

En concret, i tenint en compte l'èxit de l'any passat, l'edifici Àgora acollirà del 2 al 4 de juliol, les segones Jornades d'Innovació Educativa en Infantil i Primària: la intel·ligència emocional aplicada al docent i als alumnes de 0 a 12 anys. El curs pretén informar i donar a conèixer la importància de la intel·ligència emocional en els docents, i com el seu desenvolupament serveix d'ajuda a aquests professionals. Així mateix, contribuirà al benestar subjectiu dels docents i els facilitarà poder fer front a les circumstàncies i situacions adverses que solen esdevenir de la pràctica professional (síndrome d’esgotament professional, conflictes personals, ansietat, estrès...).

Durant aquests dies, es comptarà amb professionals de l'àmbit de la psicologia del Laboratori d'Emocions de la Universitat de Màlaga i del Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la Universitat d'Alacant. A través de diferents tallers i conferències, es tractarà el desenvolupament de la intel·ligència emocional durant l'etapa primerenca, infantil i primària.

D'altra banda, del 8 al 12 de juliol, Teatre i dramatització a l'escola investigarà l'aplicació de diversos recursos artístics dins de l'aula amb l'objectiu que l'alumnat desenvolupe la seua capacitat creativa. Així mateix, es desenvoluparà el seu interès pels continguts educatius i es facilitarà l'adquisició de diferents habilitats intel·lectuals i motores.

Coordinat per Rosa María Fraj Pla, especialista en Teatre i Educació, es presentaran aspectes com el llenguatge de les ombres, exercicis de dramatització i expressió oral, recitals de poesia i entonació, expressió corporal, monòlegs, l'art de la improvisació, etc.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom, la UA combina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries. 

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés de matrícula en qualsevol Seu Universitària, així com en el campus de la Universitat d'Alacant i la seua pàgina web.

Tota la informació i matrícula a través de la web Cursos d'Estiu Universitat d'Alacant Rafael Altamira.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464