Saltar apartados

La Universitat d'Alacant renova el seu acord d'ensenyament amb la multinacional de processadors gràfics NVIDIA

Alacant, 13 de juny de 2013

La Universitat d'Alacant ha renovat l’acord amb la coneguda multinacional de processadors gràfics d'ordinador NVIDIA com a centre d'ensenyament per al sistema CUDA. Aquesta activitat es realitza a través del Laboratori de Computació d'Altes Prestacions instal·lat en l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UA amb maquinari gràfic donat per l'empresa.

La UA és un dels únics tres centres CUDA a Espanya i l'EPS inclou l'ensenyament de CUDA en diversos dels graus, màster i estudis de doctorat oficials, i organitza jornades i cursos d'estiu per a la difusió de la programació paral·lela sobre processadors gràfics. El laboratori està dirigit pel professor José García Rodríguez, del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació. La renovació reconeix el compromís demostrat en l'avanç de l'estat de l'ensenyament sobre maquinari d'alt rendiment i programació paral·lela usant aquest sistema.

CUDA és una arquitectura de càlcul paral·lel d’NVIDIA que aprofita la gran potència de la unitat de processament gràfic (GPU) dels actuals ordinadors per a proporcionar un increment extraordinari del rendiment del sistema. Els sistemes informàtics estan passant de realitzar el “processament central” en la unitat central de processament (CPU) a realitzar “coprocessament” repartit entre la CPU i la GPU.

El Laboratori de Supercomputació compta amb ordinadors equipats amb la unitat central NVIDIA GeForce GTX 480, que permet operacions gràfiques i científiques molt complexes (transcodificació de formats de vídeo, simulació de fenòmens físics, químics, mèdics, biològics i matemàtics, traçat de rajos, etc.) i millorar extraordinàriament el rendiment respecte dels tradicionals. En alguns casos l'acceleració és superior a 100 vegades.

L'Institut Universitari d’Investigació en Informàtica de la UA compta també per a supercomputació amb un conjunt d'ordinadors que es comporten com un de sol (clúster) amb maquinari d'última generació apte per a resoldre tasques de recerca d'alt cost computacional.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464