Saltar apartados

Les xarxes socials tornen a obrir les Proves d'Accés a la Universitat

Quasi sis de cada deu estudiants inscrits en la Universitat d'Alacant són dones

Alacant, 11 de juny de 2013

“Los antisistema són ellos” és el text que es trobaven davant, a primera hora d'avui dimarts 11 de juny de 2013, l'alumnat present per a fer les Proves d'Accés a la Universitat. Les virtuals xarxes socials han tornat a materialitzar-se en un article, com ja ho feren al juny de l’any passat, per al primer examen de les PAU. En aquesta ocasió, ha sigut a través de l'article escollit del blog A Simple vista, que escriu el periodista Pedro Simón en el diari El Mundo. L'autor és notícia per haver sigut guardonat al maig passat en la XV edició dels Premis Tiflos de Periodisme de l'ONZE.

L'article fa una crítica a la forma en què s'està procedint en l'actualitat en política i a la manera en què s'està desvirtuant la democràcia, entre altres, amb afirmacions com "antisistema son los presidentes de Gobierno que no admiten preguntas". Al juny de 2012 “La Secta”, va ser l'article de Carmen Rigalt, escrit també en el diari El Mundo, el text en el qual feia un repàs als canvis esdevinguts en els últims 40 anys al voltant de les noves tecnologies.

Normalitat i tranquil·litat han sigut la tònica del matí, en el qual 3.355 matriculats, que ascendeixen al 58% de dones i el 42% restant d'homes, es presentaven en la Universitat d'Alacant a les PAU que donaven començament a les 9.30 h amb la prova de Castellà: Llengua i Literatura II.

La segona matèria de la qual s'han examinat els matriculats a la PAU ha sigut Història d'Espanya o, en lloc d’aquesta, l'opció d'Història de la Filosofia. La prova d'Història d'Espanya tocava els temes de la Guerra de la Independència i la Constitució de Cadis de 1812. L'examen permetia triar entre la primera opció o la segona opció. En la primera opció es demanava respondre a qüestions referides al primer tema, per a la qual cosa hi havia dos documents de suport: l'Acta d'instal·lació de la Junta Suprema Governativa d'Espanya i Índies, de 25 de setembre de 1808, i el Decret de creació del Consell de Regència, de 29 de gener de 1810. Els qui han optat per la segona opció havien d'explicar conceptes com autarquia o desenvolupisme sobre la base de dos textos: la Resolució aprovada per l'Assemblea de les Nacions Unides, de 9 de febrer de 1946, i el Conveni hispanonord-americà signat a Madrid, de 26 de setembre de 1953.

Els textos extrets de La República de Plató i Ètica a Nicòmac d'Aristòtil, han sigut la base per a respondre a les qüestions plantejades en la primera opció de la prova d'Història de la Filosofia. Com a segona opció, els examinands havien de respondre a altres vuit qüestions plantejades partint de la lectura de la Crítica de la raó pura de Kant i del Crepuscle dels ídols del filòsof alemany Friedrich Nietzsche.

Els exàmens continuen durant aquesta vesprada i els dies 12 i 13 de juny en els onze tribunals examinadors habilitats, dos dels quals són a Alcoi i els altres nou en el campus de la UA de Sant Vicent del Raspeig. Els resultats de les proves es publicaran el dijous 21 de juny i s'obrirà un termini de reclamació per als dies 26, 27 i 28 de juny.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464