Saltar apartados

Naix una "consolidadora de negocis" per a ajudar a emprenedors a desenvolupar el seu projecte a Alacant

 

Alacant, 12 de juny de 2013

Una de les principals manques dels emprenedors amb una idea de negoci innovadora és que no posseeixen tots els coneixements necessaris per a portar la idea al mercat. L'emprenedor té molt clara la seua idea, sap quina innovació hi aporta, però moltes vegades desconeix com integrar-la en un model de negoci, com generar un pla d'empresa, crear la fórmula fiscal i legal adequada, gestionar el talent i el personal, conèixer les noves tecnologies existents per a desenvolupar-ho o amb prou faenes coneix les pròpies habilitats personals per a mantenir el negoci en el mercat, entre altres coses.

Amb l'ànim de pal·liar aquestes manques naix Consolida el teu negoci, una iniciativa impulsada des de la Fundació Empresa Universitat d'Alacant FUNDEUN, amb el suport de la Universitat d'Alacant i de 16 professionals, empresaris amb activitat en diferents àrees i amb experiència en l'assessorament a emprenedors.

Consolida el teu negoci té l'objectiu d'atraure tots aquells projectes d'emprenedors que resulten innovadors i que tinguen viabilitat en el mercat per a assessorar-los en les àrees que necessiten per a consolidar-se. Els projectes es poden enviar a través de la web www.consolidatunegocio.com o poden arribar a l'equip de treball des dels mateixos tutors o des de la Universitat d'Alacant. En un màxim de 20 dies, s'estudia la viabilitat i la innovació que aporta el projecte per a determinar si entra en la fase d'assessoria. En aquest cas, els experts realitzen una labor d'orientació a l'emprenedor de manera altruista i es fixaran les condicions de col·laboració en un conveni consensuat per les dues parts, perquè el treball siga al més efectiu possible.

La Universitat d'Alacant, per la seua banda, aporta el coneixement de la institució acadèmica principalment en tres aspectes: els departaments d’investigació, que poden aplicar el seu treball als projectes empresarials d’emprenedors, amb l'aportació de tecnologia i amb la incorporació del talent universitari en les empreses. Al final, l'objectiu és afavorir la connexió entre empresa i Universitat.

 

Reproducir
Declaracions d'Ivan Sempere Massa - President FUNDEUN

 

Els experts, per la seua banda, ajuden els emprenedors en les següents àrees:

 • Models de negoci: ajuden a monetitzar la idea de negoci de l'emprenedor.
 • Pla d'empresa: defineix els passos que cal seguir per a construir l'empresa tenint en compte totes les variables de costos, despeses i ingressos d’aquesta.
 • Gestió empresarial i financera: el dia a dia per a gestionar l'empresa orientant-la a resultats.
 • Productivitat i operacions: planificar correctament els recursos necessaris per a una eficient gestió de l'empresa.
 • Internacionalització: ajuden els productes innovadors a arribar a mercats internacionals.
 • Turisme: un dels sectors de major pes en l'economia alacantina, on hi ha espai per a la innovació i les noves idees.
 • Recursos humans: ajuda l'emprenedor a definir els perfils professionals que necessita per a cobrir els llocs de treball de l’empresa, incorporar-hi i mantenir-hi el talent dins.
 • Internet: ajuda a donar forma al model de negoci en la Xarxa, mitjançant llocs web, portals, aplicacions mòbils, etc.
 • Assessoria fiscal, legal i laboral: ajuden a plantejar l'empresa des del punt de vista jurídic en una forma adequada a l'activitat futura que haja de realitzar, adequant-se a la legalitat vigent en el mercat, tant nacional com internacional.
 • Logística i comerç electrònic: ajuden a determinar un sistema en el qual els productes arriben de forma satisfactòria als clients.
 • Tecnologia: dins de les necessitats tecnològiques de cada projecte, ajuda a identificar la tecnologia existent en el mercat perquè l'emprenedor puga aprofitar-la i no haja de partir de zero.
 • Mentoria: tot emprenedor ha de conèixer els seus límits, centrar-se en les seues habilitats i aprendre a delegar en el seu equip. El tutor l’ajuda a créixer personalment i professionalment de manera paral·lela a la idea de negoci.
 • Protecció industrial: ajuda a les empreses innovadores a protegir aquest coneixement en el mercat, ja siga mitjançant marca, patent o una altra forma establida.
 • Gestió del disseny: els clients compren valors associats a una marca. Ajuda l'emprenedor a definir els valors de marca i a transmetre'ls al públic objectiu.

 

Experts i Universitat s'uneixen en Consolida el teu negoci per a crear empreses innovadores, sostenibles i rendibles en la província d'Alacant, generant ocupació i riquesa per a aquesta, independentment del lloc del món del qual provinga el projecte. Perquè el més difícil avui dia no és començar sinó mantenir-se en un camí de creixement sostingut.

Web: www.consolidatunegocio.com

Blog: http://consolidatunegocio.com/blog/

Facebook: www.facebook.com/consolidatunegocio

Twitter: @consolidateam

 

RECURSOS AUDIOVISUALS PER A TV I EDICIONS DIGITALS

www.consolidatunegocio.com

Vídeo de presentació del projecte

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464