Saltar apartados

Patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, en la Universitat d'Alacant

Alacant, 11 de juny de 2013

Demà, a les 12.30 h, la Universitat d'Alacant acollirà la reunió del patronat de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que serà presidit per Manuel Palomar Sanz, rector de la UA i vicepresident d’aquesta fundació.

Entre els temes que s’hi tractaran figura la incorporació de Raúl Padilla López, president de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), un dels esdeveniments més importants que, amb la literatura en espanyol com a protagonista, se celebra en el món.

Així mateix, el patronat de la Cervantes serà informat dels treballs realitzats durant el primer semestre de 2013 en els projectes que engloba la Fundació (Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, Càtedra Vargas Llosa i Centre de Competència en Digitalització IMPACT), així com dels treballs que es desenvoluparan en els pròxims mesos, entre els quals destaca el portal dedicat al Teatre Clàssic Espanyol, que es presentarà en el marc del Festival de Teatre Clàssic d'Olmedo. Aquest espai reuneix fons d'institucions tan importants com la Biblioteca Nacional d'Espanya, l'Institut del Teatre de Barcelona, la Biblioteca Històrica Municipal de Madrid i la Biblioteca de Marcelino Menéndez Pelayo.

 

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes va començar a gestar-se en 1998 en la Universitat d'Alacant. En 2001 es va constituir la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que, des de llavors, treballa per convertir aquest gran patrimoni digital en el referent de les lletres hispàniques en Internet. El patronat de la Fundació està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura en 2010), el vicepresident és el rector de la Universitat d'Alacant i Mario Benedetti és Patró d'Honor. Entre els vocals hi ha ministres i secretaris d'Estat del Govern espanyol, el president de la Generalitat Valenciana, els presidents de Banc Santander, Grup Prisa, Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles, Fundació Germán Sánchez Ruipérez i Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, els directors de la Real Acadèmia Espanyola i l'Institut Cervantes i un representant de la Fundació Botín.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464