Saltar apartados

Carolina Galiana, primera estudiant amb incapacitat auditiva membre del Claustre Universitari de la UA

Alacant, 6 de juny de 2013

L'estudiant de grau de Treball Social, Carolina Galiana, s'ha convertit en la primera membre amb incapacitat auditiva del Claustre de la Universitat d'Alacant. Galiana, qui és a més vicepresidenta de Fesord CV (Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana), ha sigut la segona més votada de la delegació d'Alumnes de la Facultat d'Econòmiques i Empresarials de la UA i per tant, una de les representants dels 78 alumnes i alumnes que formen el claustre.

“Per a mi ha sigut un orgull que una persona sorda participe en fòrums tan importants com el Claustre Universitari i que puga traslladar la visió i experiència com a persona sorda i sobretot, demostrar que podem aportar molt als espais polítics i de participació que existeixen en la nostra societat”, ha manifestat Carolina Galiano.

Des de l'any 2009, l'estudiant està rebent un gran suport de la institució acadèmica, la qual li facilita un intèrpret de llengua de signes per a les aules, tutorials, conferències, jornades, reunions, etc. A més, rep classes de suport de psicopedagogia amb la finalitat d'interpretar en llengua de signes alguns paràgrafs de textos complicats o tècnics.

“Permetre’m l'accés al món universitari suposa que les persones sordes també tinguem visibilitat en la Universitat, que ens escolten i puguem transmetre les nostres necessitats. En concret, el compliment de la Llei 27/2007 pel Reconeixement de les llengües de signes i la regulació dels sistemes de comunicació oral per a aconseguir millores en la qualitat de l'educació de tots i totes, també dels estudiants universitaris sords”, hi insisteix.

El claustre universitari és el màxim òrgan de representació de la comunitat universitària. Està format pel rector, la secretària general, el gerent i 300 claustrals membres dels col·lectius universitaris, entre ells, l'alumnat amb 78 representants de les diferents Facultats.

 

Enllaç relacionat:

La UA i Fesord estrenyen llaços per a la integració de les persones sordes

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464