Saltar apartados

Els graduats en Gestió i Administració Pública de la Universitat d'Alacant podran exercir com a gestor administratiu

Alacant, 3 de juny de 2013

Els estudiants del grau en Gestió i Administració Pública (GAP) de la Universitat d'Alacant tenen, des del passat dia 17 de maig de 2013, una nova eixida professional. A instàncies del Deganat de la Facultat de Dret, el Consell General de Col·legis de Gestors Administratius d'Espanya, en resolució de 17 de maig de 2013, ha aprovat per unanimitat que el títol de Grau en Gestió i Administració Pública de la UA habilita per a accedir a la realització de les proves d'aptitud necessàries per a l'exercici de la professió de gestor administratiu.

Fins ara, la normativa reguladora limitava l'accés al perfil professional de gestor administratiu als qui estigueren en possessió dels títols de llicenciat en Dret, en Ciències Econòmiques, en Ciències Empresarials o en Ciències Polítiques. La nova resolució que ha arribat a la Facultat de Dret permet als graduats en GAP de la UA, la primera promoció de la qual eixirà en 2014, tenir accés a les proves d'aptitud per a col·legiar-se en els Col·legis de Gestors Administratius d'Espanya. Aquesta possibilitat, tal com ha indicat la vicedegana de Qualitat, Innovació Docent i Polítiques d'Igualtat de la UA i coordinadora del Grau en Gestió i Administració Pública, María Almodóvar, obri un nova eixida professional, ampliant el camp d'acció professional a l'exercici com a gestors administratius en el sector privat.

La formació curricular que reben els estudiants del grau en GAP està adaptada a les funcions pròpies del gestor administratiu. No obstant això, l'exercici professional en el sector privat del gestor administratiu obliga a estar col·legiat, requisit que és imprescindible per a accedir a les proves d'aptitud que, cada cert temps, publica en convocatòria pública el BOE. Gràcies a aquesta resolució, a partir d'ara els graduats en GAP per la UA tenen dues eixides professionals; d'una banda, el sector públic i, per un altre, el sector privat com a gestor administratiu.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464