Saltar apartados

Els riscos meteorològics i les repoblacions protagonitzen els cursos d'estiu de la UA en la Seu d'Oriola

 

 

Oriola, 5 de juny de 2013

Marcats per la “novetat, pluralitat i vinculats a les característiques del municipi i la comarca”, la Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013 que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària d'Oriola. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa, acompanyada d'Antonia Moreno, regidora de Cultura del municipi.

En aquesta ocasió, Meteorología, riscos, comunicació i societat, del 9 al 12 de juliol, donarà una visió general de tots els agents encarregats de predir, mitigar, lluitar i gestionar els riscos naturals en el nostre país. Especialment els riscos d'origen meteorològic com les inundacions o els terratrèmols, com el de Llorca (Múrcia), que posen de manifest la necessitat de conèixer com es poden predir, comunicar a la població, educar la població perquè els afronte, i com actuen els cossos de seguretat i protecció per a salvaguardar la vida de les persones.

A més, paral·lelament a aquest curs, es podrà visitar del 10 de juny al 12 de juliol en la sala d'exposicions de l'Obra Social de Caja Mediterráneo, l'exposició "Bellezas de la meteorologia espanyola" a càrrec de l'Associació de Cazatormentas i Aficionats a la Meteorologia (ACAMET).

D'altra banda, a través de la proposta “Repoblacions i noves poblacions en la València moderna”, del 22 al 26 de juliol s'oferirà un recorregut per dues modalitats d'ocupació del sòl que van tenir en el territori valencià especial incidència al llarg de l'edat moderna. D'una banda, atenent a les característiques del procés repoblador desenvolupat en els senyorius que van haver d'abandonar els moriscos quan van ser expulsats en 1609 i, per una altra, en estreta connexió amb l'anterior, abordant les fórmules emprades per a crear noves entitats demogràfiques en zones tradicionalment exemptes de població estable.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom, la UA combina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries. 

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés de matrícula en qualsevol Seu Universitària, així com en el campus de la Universitat d'Alacant i la pàgina web.

Per a completar aquesta oferta estival, ja s'estan tancant diferents activitats culturals com el concert a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) que es durà a terme el pròxim 4 de juliol, a les 21.30 h, en la plaça Marquès de Rafal.

Tota la informació i matrícula a través de la web Cursos d'Estiu Universitat d'Alacant Rafael Altamira.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464