Saltar apartados

La UA inaugura el V Seminari Internacional d'Estudis Transversals

Alacant, 6 de juny de 2013

El Grup d'Estudis Transversals de la Universitat d'Alacant inaugura demà divendres 7 de juny el seminari El Mediterrani entre dos continents: recepcions i traduccions. El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA i director del comitè organitzador del seminari, Carles Cortés, inaugurarà el seminari a les 9 h, en la sala Aifos (edifici de Filosofia i Lletres III) junt amb els professors Enrique Lomas i Isabel Marcillas. La jornada inaugural comptarà amb la presentació del llibre Convergencias artísticas africanas en el entorno del Mediterráneo i la conferència inaugural “Del aprender al aprehender: algunas reflexiones sobre la traducción de la literatura del África francófona”.

El seminari abordarà principalment diversos aspectes artístics i literaris de textos africans, així com el seu vincle amb el continent europeu. S'hi analitzaran temes com literatura i política en textos africans, escriptures literàries de procedència africana, la mirada europea sobre Àfrica, l'art en l'entorn Mediterrani o projecció social, literària i artística d'Àfrica a Espanya.

Com a activitat integrada al seminari, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, ha dissenyat l'exposició “La Imatge Traduïda” que combina pintures d'Enric Alfons i traduccions de poemes d'Estel Juliá, amb un nou format expositiu. La inauguració de la mostra tindrà lloc el divendres 7 de juny a les 19 h, en la sala Aifos del Campus, i estarà oberta al públic fins al 27 de juny.

El muntatge expositiu acompanya les peces pictòriques d'un format sonor amb les lectures de Juli Camarasa i Estel Juliá, els qui donen veu a les traduccions dels poemes originals D’agnés Agboton, Ahmed Uld Abdel Qadir, Aimé Césaire, Assia Djebar, Fatena Al-Gurra, Ilhan Berk, Joan Margarit, Juan Tomás Ávila Laurel, Leopold Sedar Senghor, Luali Lahsen Salam, Nazim Hikmet, Rachid Boudjedra, Sayd Bahodín Majruh, Tahar Ben Jellou i Waafa Lamrani.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464