Saltar apartados

La UA reuneix a investigadors internacionals amb els quals desenvolupa el projecte LICO d'aprenentatge per a adults

Alacant, 5 de juny de 2013

La Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant (UPUA), dependent del Vicerectorat d'Estudis, Formació i Qualitat que dirigeix M. Cecilia Gómez Lucas, acollirà durant els pròxims dies 6 i 7 de juny en la Seu Ciutat d'Alacant  investigadors internacionals amb els quals desenvolupa un nou projecte d'assessorament i elaboració de guies d'aprenentatge per a adults. La UA, a través de la Universitat Permanent, és l'única institució espanyola que participa en aquest projecte internacional junt amb institucions d'Itàlia, Suècia, Alemanya, Bulgària i Anglaterra.

La guia d'aprenentatge pretén ajudar els estudiants adults a revisar experiències d'aprenentatges anteriors, identificar la motivació i fixar un pla d'acció per a aconseguir-ho. Els investigadors de la UPUA van presentar en reunions prèvies un programa del curs pilot de capacitació, basat en un “manual o caixa d'eines” elaborat en el marc del projecte i adreçat als educadors i assessors en l'educació d'adults, així com als orientadors professionals amb experiència. En aquests moments la UPUA està ocupada a desenvolupar i proporcionar un breu programa de capacitació, centrat en aquesta Guia. El següent pas serà portar a la pràctica aquest mètode amb alumnat de la UA i de la UPUA, amb l'objectiu d'ajudar-los a potenciar i desenvolupar la seua habilitat com a orientadors professionals amb experiència i possibles mentors d'altres alumnes en fase encara de formació o inserció laboral.

A més el Projecte LICO ha incorporat els Professors del Pla d'Acció Tutorial de la UA, que han participat activament en el curs pilot i en el Pla de Formació i Assessorament Educatiu que s'ha desenvolupat entre març i juny de 2013 en la Universitat d'Alacant.

La participació dels adults en l'aprenentatge al llarg de tota la vida varia molt i és insatisfactori en molts països de la Unió Europea, la qual cosa constitueix un gran repte en aquests moments, ja que la demanda de formació per a persones majors que tornen a les aules s'ha incrementat notablement. Per aquest motiu, aquest projecte europeu cerca augmentar la participació en l'aprenentatge d'adults a través d'enfocaments centrats en l'estudiant i comptant amb les eines adequades per als educadors i orientadors d'adults. En aquest sentit, Concha Bru, directora de la UPUA afirma que “és necessari comptar amb un coneixement específic sobre la metodologia d'aprenentatge i ser capaços d'assessorar els estudiants perquè seguisquen una estratègia d'aprenentatge correcta”.

 

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464