Saltar apartados

La Universitat d'Alacant entrena l'alumne de secundària que representarà Espanya en l'Olimpíada Internacional de Biologia

Alacant, 5 de juny de 2013

La Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant està preparant l'alumne de secundària que representarà Espanya en competició amb 240 participants de més de 60 països en l'Olimpíada Internacional de Biologia que se celebrarà al juliol a Berna (Suïssa). La seua preparació serà intensiva i inclourà visites a laboratoris de la UA, a més d'un centre de Navarra.

Diego Ors López, de 2n de Batxillerat de l'IES San Blas d'Alacant, va quedar primer en la fase local d'aquest certamen, celebrada en la Facultat de Ciències de la UA al febrer, i més tard va resultar guanyador en la fase nacional celebrada en l'Autònoma de Madrid. Actualment s'està preparant per a la Selectivitat.

La Facultat de Ciències informa que els professors Rosa María Martínez, coordinadora de Biologia, i Javier Mangas, coordinador de l'olimpíada, han organitzat un recorregut de diversos dies per diferents laboratoris de la Facultat amb la finalitat que Diego Ors s'entrene per a les quatre proves pràctiques que haurà d'afrontar a Suïssa. Versaran sobre biosistemàtica, biologia molecular i cel·lular, ecologia i fisiologia de plantes i etologia evolutiva. Es tracta que adquirisca coneixements i destreses per a reconstruir arbres filogenètics d'espècies de plantes i animals, així com estudiar-ne la coevolució, per a utilitzar tècniques de biologia molecular com espectrofotometria i electroforesi, per a analitzar els factors que afecten la transpiració de les plantes, per a relacionar l'anatomia d'una planta amb el seu hàbitat, per a realitzar preparacions microscòpiques i per a interpretar el comportament animal. Aquest recorregut s'ha organitzat per primera vegada i la Facultat destaca en l'olimpíada el seu valor per a relacionar docents universitaris i de secundària i detectar necessitats formatives, i per a la difusió de les activitats universitàries entre la societat.

L'organització de l'Olimpíada Internacional de Biologia, que enguany ha sigut convocada en la 24 edició, té la seu a Praga. Persegueix descobrir joves talents en aquesta ciència, ajudar els joves en el seu desenvolupament i educació i oferir l'oportunitat de comparar els plans d'estudi i tendències educatives dels diferents països.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464