Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura demà el IX Col·loqui de Desenvolupament Local

Alacant, 5 de juny de 2013

L'Associació de Geògrafs Espanyols i la Universitat d'Alacant organitzen el IX Col·loqui de Desenvolupament Local sota el títol de “Professionals i eines per al desenvolupament local i les seues sinergies territorials. Avaluació i propostes de futur”. Demà dijous 6 de juny, el rector de la UA, Manuel Palomar, inaugurarà el Col·loqui a les 10.30 h, en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, acompanyat pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina; el diputat de Promoció i Desenvolupament Local, Alejandro Morant; el president del GTDL de l'AGE, Juan Antonio Márquez; el president de FEPRODEL (Federació Espanyola de Professionals de Desenvolupament Local), Javier González, i pel president del Col·legi Professional de Geògrafs d'Espanya, Antonio Prieto.

El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid, Antonio Vázquez, impartirà la conferència inaugural “El desarrollo local ¿Instrumento para superar la crisis actual?”.

El col·loqui, que es desenvoluparà en el campus de la UA, la Seu Universitària de Villena i el Museu Arqueològic Provincial (Marq), fins al 8 de juny, tractarà dues temàtiques principals: del desenvolupament a la resiliència territorial i processos d'innovació social a través de la participació ciutadana com a estratègia per al desenvolupament local. 

Antonio Martínez Puche, director de la seu universitària de Villena i coordinador del Comitè Organitzador, afirma que aquesta trobada és “un fòrum per a la reflexió i l'avaluació sobre els efectes i les sinergies del desenvolupament local després de trenta anys d'aplicació a Espanya”. El desenvolupament local sorgeix com un concepte vinculat a la revitalització de les economies locals, “fet que en el context actual adquireix un especial significat per a realitzar noves propostes”, assegura Martínez Puche.

Durant tres dies, els més importants experts en desenvolupament local d'Espanya tractaran temàtiques relacionades amb la crisi econòmica, el desenvolupament territorial, els sistemes productius locals, les reformes normatives, la tasca emprenedora o la participació ciutadana, entre altres qüestions. Les sessions teòriques es complementaran amb eixides de camp per a llocs on es puguen conèixer exemples de les qüestions plantejades.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464