Saltar apartados

La Universitat d'Alacant premia la trajectòria empresarial i la innovació en turisme

Alacant, 6 de juny de 2013

Aqualandia i l'Hotel del Joguet han sigut les dues entitats a les quals l'Institut d’Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant atorgarà aquest dimarts els premis que reconeixen la labor dels agents del sector turístic en la província d'Alacant, durant la clausura dels programes formatius de postgrau. L'acte inclourà la conferència de José María de Juan Alonso, director de Koan Consulting, qui disertarà sobre “El turisme en la cooperació internacional al desenvolupament".

Els objectius de l'Institut s'orienten a cobrir, des de l'àmbit de la recerca i la formació especialitzada, les demandes existents en l'entorn social i econòmic i a incentivar de forma paral·lela la recerca bàsica sobre el turisme com a objecte de coneixement, des de diferents disciplines científiques i àrees. Les principals línies de recerca abasten des de l'anàlisi, la planificació i el desenvolupament turístic a la internacionalització d'empreses, l'estudi de la demanda o les estratègies empresarials. Participa en projectes de recerca finançats, tant per organismes oficials com empresarials. Els estudis de postgrau que imparteix inclouen els de doctorat, màster oficial, expert i especialista. Dirigeix l'Institut el catedràtic Fernando Vera.

L'acte de clausura se celebrarà l'11 de juny a les 12 h, en la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer.

Els premis, que aquest Institut d’Investigació concedeix enguany en la tercera edició, s'atorguen en dues modalitats: a la trajectòria i a la innovació turístiques. Enguany els guardons han recaigut, respectivament, en el grup Aqualandia-Mundomar, de Benidorm, i l'Hotel del Joguet, d'Ibi.

 

TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL

Aqualandia ha sigut triada pels seus més de 25 anys contribuint a l'impuls del turisme de la Costa Blanca. Des que en 1985 s'inaugura el primer parc aquàtic que es construeix a Espanya, Aqualandia continua sent, des de llavors, no solament un dels parcs aquàtics més grans del món, sinó un dels parcs més dotats d'atraccions, serveis i atenció al client. Aqualandia pertany a importants associacions internacionals tals com IAAPA (Associació Internacional de Parcs d'Atraccions) o WWA (Associació Mundial de Parcs Aquàtics), i a associacions locals com HOSBEC (Associació d'Hostaleria de Benidorm i Comarca) o AICO (Associació Independent de Comerciants).

Posteriorment, aquesta empresa diversifica la seua activitat creant en 1996 Mundomar, al costat de les instal·lacions del parc aquàtic. Mundomar és un parc d'animals marins i exòtics on es contribueix al respecte per la naturalesa i el medi ambient, conformant una simbiosi d'oci i cultura. Mundomar és membre d'importants associacions nacionals i internacionals tals com l'Associació Ibèrica de Zoos i Aquaris, l'Associació Europea de Zoos i Aquaris i l'Associació Europea de Mamífers Marins.

A l'abril de 2004, naix la Fundació Aqualandia-Mundomar, que desenvolupa diferents activitats, entre les quals destaca el desenvolupament de programes de delfinoteràpia per a xiquets de tot el món amb disfuncions físiques o psíquiques, completament gratuïts per a les famílies.

Recentment, el grup Aqualandia s'ha fet amb la propietat del parc d'atraccions de Benidorm Terra Mítica.

 

INNOVACIÓ

L'Hotel del Joguet d'Ibi és el primer hotel d'Espanya tematitzat en el món al voltant del joguet. Aquest establiment se situa en ple centre urbà d'Ibi, localitat coneguda junt amb les veïnes Onil i Castalla, com la vall del Joguet a causa de les nombroses fàbriques d'aquesta activitat propietat de les principals marques que treballen en aquest sector.

L'establiment té 21 habitacions amb una decoració basada en el joguet i orientada al segment familiar. Les suites estan patrocinades per empreses de primera línia (deMartina) i de la indústria joguetera de la comarca, com Berjuan, Palau Toys, Famosa, AVC, Guisval, Playmobil, Moltó i Injusa. La resta de les habitacions de l'hotel també estan tematitzades i posa de manifest l'associació i col·laboració de l'hotel amb les empreses del seu entorn més pròxim. A més, col·labora amb l'Associació de Recerca de la Indústria del Joguet, Connexes i Auxiliars (AIJU) i amb l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), la qual cosa demostra la seua aposta per la innovació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464