Saltar apartados

"Cita a cegues" entre investigadors de la UA i empreses alacantines per a millorar la seua eficiència energètica

Fundeun i la UA han posat en contacte els dos col·lectius com a representants espanyols del Projecte Europeu GADGET, que es desenvolupa també a Àustria i Anglaterra

Alacant, 18 de juny de 2013

Empreses alacantines que necessiten millorar la gestió mediambiental dels residus o avançar en una major eficiència energètica han exposat avui les necessitats als investigadors de diferents departaments de la Universitat d'Alacant, que fa anys que desenvolupen projectes que poden aplicar-se a les empreses.

Preseleccionats per Fundeun per a orientar el taller a col·laboracions entre empresa i Universitat, la reunió s'ha inspirat en el format de micropresentació, en el qual els empresaris exposaven als investigadors les necessitats de les companyies relatives a medi ambient i energia amb un cronòmetre a les esquenes, en un màxim de 3 minuts. En la segona fase del taller, els assistents han establit relacions per a col·laborar, al voltant de quatre taules: tractament d'aigües, fertilitzants i bioactivadors, nous materials i eficiència energètica.

Entre les empreses es trobava Aceitunas Cazorla, que ha exposat la necessitat d'utilitzar biomassa com a combustible i depurar aigües de la fàbrica d'olives en llanda i adobades; el Port d'Alacant, que cerca tecnologia per a l'autoconsum energètic de les instal·lacions portuàries; Atlántica Agrícola, dedicada a l'ús de fertilitzants vegetals o Tempe, per a una millor reutilització dels residus que generen les fàbriques tèxtils i de calcer.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464