Saltar apartados

Hoguerapps: veure, escoltar i "sentir" les Fogueres des del mòbil

Un estudiant de la Universitat d'Alacant crea una nova i completa aplicació que permet situar el desenvolupament de la festa quasi en temps real

Alacant, 18 de juny de 2013

Escoltar una completa descripció de cadascuna de les fogueres de Categoria Especial i l'Oficial en aproximar-se a menys de 100 metres d'un monument, és una de les possibilitats que ofereix Hoguerapps, una aplicació gratuïta desenvolupada per Pablo Pascual per a dispositius mòbils amb tecnologia Android. Es tracta del treball de fi de màster d'Enginyeria de Telecomunicació d'aquest enginyer informàtic, que en només un mes des que es va publicar, ja ha aconseguit més d'un miler de descàrregues.

Hoguerapps ha sigut desenvolupada amb tecnologia d'última generació aplicant programes de síntesi de veu, geolocalitzadors, HTTP Live Streaming i un compte personalitzat de twitter per a rebre, en temps real, qualsevol informació o canvi d'última hora que publique la Federació de les Fogueres de Sant Joan. “El resultat ha sigut una aplicació senzilla, molt visual i intuïtiva en la qual es dóna tot tipus d'informació útil sobre la Fogueres”, explica el creador; des del pronòstic del temps, el mapa d'ubicació de les monuments, llocs d'interès dels diferents actes, detall de cadascuna de les Fogueres Especials amb fotos, vídeos, descripcions, etc., fins al calendari d'esdeveniments amb els recorreguts, fotografies històriques de les belleses, consells de seguretat i audioguies amb l'essència de cadascuna de les Fogueres Especials. “A través de Google Maps s'han previst itineraris entre les diferents fogueres, de manera que es calcula el temps que es tarda a arribar-hi, les condicions del trànsit, etc.”, hi comenta.

L'aplicació ha sigut desenvolupada amb la col·laboració de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, entitat que dóna suport a qualsevol tipus d'iniciativa que ajude a difondre la imatge de les Fogueres. Segons el president, Manolo Jiménez, “agraïm a l'autor sobretot la inclusió de les audioguies, ja que afavoreixen la integració en la festa de les persones amb deficiències visuals”.

La primera versió ja està acabada però el creador ja es planteja millores que passen per incloure la realitat augmentada, “que permetria interactuar amb la foguera que estem visitant”, així com un sistema gràfic de localització d'amics i familiars, "que situa mitjançant un mapa els nostres afins en cas de perdre's", explica.

Després d'un estudi de mercat, Pablo Pascual assegura que actualment el 70% dels telèfons intel·ligents que hi ha en el món funcionen amb tecnologia Android, d'ací que aquesta primera versió només s'haja desenvolupat amb aquest sistema operatiu. 

La utilitat i la qualitat de l'aplicació ja ha portat a altres entitats festeres a interessar-se per aquesta aplicació en la qual la recerca en el camp de les noves tecnologies es posa, una vegada més, al servei de la societat.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464