Saltar apartados

La Seu d'Alacant reivindica els drets dels ciutadans al final de la vida

Demà, dimarts 18 de juny, a les 20 h, xarrada-col·loqui "Presa de decisions: l'autonomia del pacient, testament vital"

 

 Alicante, 17 de junio de 2013

Amb l'objectiu de conèixer i reivindicar els drets dels ciutadans al final de la vida, a través de l'anàlisi de la Llei Bàsica Reguladora de l'Autonomia del Pacient, així com aprofundir en els diferents drets que aquesta llei ens aporta, la Seu Ciutat d'Alacant acull, demà dimarts 18 de juny, a les 20 h, la xarrada- col·loqui “Presa de decisions: l'autonomia del pacient, testament vital”.

Durant la trobada es facilitarà informació sobre el contingut d'aquesta Llei Reguladora de l'Autonomia del Pacient, per a què serveix i com es fa un testament vital.

Tal com subratlla María Luisa Velasco, coordinadora del col·loqui, “estudis recents sobre el grau de coneixement que els professionals tenen sobre les lleis que protegeixen la capacitat de decisió dels pacients, mostren que el nombre de professionals que desconeixen l'existència d'aquestes lleis és del 25%, i que el 75% que afirma conèixer-la. Quan se'ls plantegen casos concrets que s’han de resoldre mitjançant l'aplicació d'aquesta llei, solament el 38% d'ells van saber resoldre'ls segons la llei i els drets dels pacients”.

“Conèixer i reivindicar aquests drets són de molta utilitat si entenem que la nostra capacitat de decisió arriba fins al final de la vida, i com volem que siga aquest final sense dependre dels valors d'altres professionals i família que finalment hagen de decidir quan nosaltres no estiguem en condicions per a fer-ho”, apunta Velasco.

El taller, d'entrada lliure, inclou com es realitza un testament vital, com es registra i quins documents són necessaris per a presentar-lo.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464