Saltar apartados

La Seu Universitària de Benissa analitza els estereotips sexistes que es troben en pel·lícules i sèries infantils

Del 22 al 24 de juliol dins dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira

 

Alacant, 20 de juny de 2013

Sabem què veuen els més xicotets a través de la televisió? Aquesta és una pregunta que molts es fan però que molt pocs contesten. Amb l'objectiu d'ensenyar tant adults, pares i mares, com professorat en general, quina televisió veuen els xiquets i xiquetes des d'edats ben baixes, la Seu Universitària de Benissa acull del 22 al 24 de juliol el curs Gènere i alfabetització audiovisual en la infància. Dels contes Disney a les sèries per a adolescents.

Un curs en el qual, a través de l'anàlisi de sèries de televisió, dibuixos animats i pel·lícules, s'identificaran els rols sexistes i atributs pesats que encasellen les xiquetes en els patrons de tota la vida, així com un nou model de projecte educatiu que treballa des de la infància la igualtat i la perspectiva de gènere.

L'origen del curs se centra a qüestionar i tractar d'anar canviant la percepció que tenen els joves sobre els mites de l'amor romàntic, o de les relacions que transmeten la majoria dels dibuixos animats i que poden eradicar la violència cultural contra les dones. Així, de la mà de la periodista experta en gènere i col·laboradora del Centre d'Estudis de la Dona (CEM) de la Universitat d'Alacant, Elena Criado, es debatrà la influència dels estereotips com, per exemple, les dones són xarradores i els homes són valents, el perillós mite de l'amor romàntic, o quina imatge projecta la televisió sobre les dones i els homes.

A més, es realitzarà una anàlisi de gènere dels contes de tota la vida –La Blancaneu, La Ventafocs, La Bella dorment, La Sireneta i Mulan-, i s'estudiaran que mètodes educatius es poden dur a terme per a ensenyar a veure la televisió als xiquets.

Finalment, es qüestionaran alguns estereotips sexistes i de violència de gènere en els costums juvenils emesos per televisió, en sèries d'humor juvenils, publicitat, així com en cinema per a adolescents. En aquest últim cas, l'exemple pràctic es durà a terme a través de la saga Crepuscle.

Els estudiants matriculats en els cursos de la Seu Universitària de Benissa tenen la possibilitat d'allotjar-se de forma gratuïta en un alberg.

 

Més informació i matrícula

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464