Saltar apartados

La UA aborda avanços científics en dioxines i altres compostos de repercussió mediambiental

Alacant, 20 de juny de 2013

Destacats experts en dioxines i furans, compostos químics de gran repercussió mediambiental, es donaran cita la setmana pròxima en la Universitat d'Alacant per a participar en la IV Reunió Nacional de Dioxines, Furans i Compostos Orgànics Persistents Relacionats (COP) i tractar sobre els avanços científics i tècnics en aquests.

Dioxines i furans inclouen alguns compostos amb propietats molt tòxiques que, com que no són biodegradables, persisteixen en el medi. Normalment es generen com a subproductes de la fabricació de plaguicides, blanquejadors i altres productes químics industrials, i també s'originen en processos de tractament de residus. Alguns herbicides van adquirir notorietat arran de l’ús que se’n va fer en la guerra del Vietnam sota el nom d’"agent taronja".

La trobada es desenvoluparà els dies 26 a 28 de juny. Abordarà aspectes d'interès cientificotècnic que inclouen noves metodologies d'anàlisi, presa de mostres, validació de mètodes i control de la qualitat, contaminació derivada del tractament de residus, vigilància i control a escala nacional i internacional i casos d'estudi i exposició en éssers humans. Coordina la reunió el catedràtic de la UA d'Enginyeria Química Juan Antonio Conesa, 

Hi intervindran experts tant espanyols com d'altres països, els quals tractaran en les diferents seccions temes com alimentació humana, toxicologia i salut; regulació, política i gestió del cicle de vida de l'exposició a COP; mètodes analítics i control de qualitat, entre altres.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464