Saltar apartados

La UA rep la 21st International Conference "Simone de Beuavoir Society" amb assistència d'un quantiós grup d'investigadors internacionals

 

Alacant, 18 de juny de 2013

La francesa Simone de Beauvoir (1908-1986) ha passat a la història per haver marcat el pensament feminista del segle XX. Intel·lectual, escriptora, professora, filòsofa, feminista i companya del filòsof Jean-Paul Sartre, va ser la tercera dona que va guanyar un premi literari Goncourt a França, que és l'equivalent al Premi Cervantes a Espanya i que va obtenir en 1954 per la novel·la Els mandarins.

La Universitat d'Alacant acull des del 19 i fins al 22 de juny de 2013 el XXI Congrés Internacional “Simone de Beauvoir Society” que organitza l'Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades de la UA, junt amb el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística. El grup nord-americà Simone de Beauvoir Society celebra la conferència anual, que es desenvolupa bianualment als Estats Units i a Europa.

El XXIème Colloque International “Simone de Beuavoir Society” se celebra en el campus alacantí amb l'objectiu de presentar la producció investigadora desenvolupada sobre l'estudi de l'obra i vida de Simone de Beauvoir. Un nombrós grup d'especialistes d'índole internacional, molts dels quals són especialistes en filosofia, filologia francesa, teoria feminista i estudis de gènere, es dóna cita per a avaluar l'estat de les recerques i divulgar el pensament d'aquesta intel·lectual. La trobada és una realitat a proposta de la Simone de Beauvoir Society, col·lectiu al qual pertany la professora de la UA, Maribel Corbí, a qui van proposar que es fera a Alacant. La conferència inaugural és a càrrec de Celia Amorós Puente, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UNED i membre del Consell de Direcció de l'Institut d’Investigacions Feministes de la Universitat Complutense de Madrid, qui parlarà d’“El método en Simone de Beauvoir”.

Completa el programa acadèmic del Congrés la programació cultural, que inclou la visita a l'exposició “Mulier, Mulieris” en el Museu de la Universitat d'Alacant el dimecres 19 de juny i el concert a càrrec del professor i concertista Arpad Barbaczy la vesprada del dijous 20 en el MUA.

Organitzen i dirigeixen les professores de l'Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades María Isabel Corbí Sáez, M. Ángeles Llorca Tonda i Maribel Peñalver Vicea.

Més informació

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464