Saltar apartados

La Universitat d'Alacant obri una nova línia de col·laboració internacional amb la Vietnam National University

 

Alacant, 19 de juny de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí el seu homòleg de la Vietnam National University de Ho Chi Minh, Ho Thanh Phong, amb l'objectiu d'establir un conveni marc de col·laboració entre les dues universitats que permeta l'intercanvi temporal d'investigadors. Aquest acord suposa l'obertura d'una nova línia de col·laboració internacional que posarà en marxa un altre acord específic d'especial interès per als investigadors del camp de les matemàtiques, ja que els professors vietnamites tenen reconeguda qualificació en aquesta àrea d'estudi. 

El Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat d'Alacant ja manté una col·laboració investigadora prèvia amb la universitat vietnamita, amb la qual estan desenvolupant un projecte de recerca conjunt a través dels professors Nguyen Dinh i Marco Antonio López Cerdá, sotsdirector del Departament d'Estadística i Investigació Operativa.

Manuel Palomar ha destacat la importància d'aquest primer acord amb la universitat vietnamita com a punt estratègic d'expansió en el sud-est asiàtic i ha manifestat l'interès de la UA “en aquesta important àrea de recerca”, així com la “posibilidad d'ampliar el conveni en altres camps d'interès”.

Per la seua banda, el rector vietnamita, Ho Thanh Phong, ha coincidit en els punts d'interès mutus, afirmant que “entre les seues prioritats estratègiques està la internacionalització amb Espanya”.

La trobada d'avui ha comptat amb l'assistència d'Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació; Andreu Bonet, degà de la Facultat de Ciències; José Ramón Belda, director del secretariat de Mobilitat; Reyes González, directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació; Enrique Herrero, director del Secretariat d’Investigació; Ana Martínez, directora de l'Oficina de Relacions amb Àsia-Pacífic de la UA i Bui Pham Lan Phuong, cap de Relacions Externes de la Vietnam National University Ho Chi Minh.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464