Saltar apartados

La Universitat d'Alacant va exposar a Ibi els seus coneixements sobre licors de plantes medicinals

Alacant, 19 de juny de 2013

La Universitat d'Alacant va exposar el cap de setmana passat a Ibi els coneixements sobre licors de plantes medicinals, sobre els quals, des de fa anys, està investigant. Sota el nom de Fireta de l'herberet, aquesta activitat es va desenvolupar dins del 10è aniversari de l'Estació Biològica-Jardí Botànic Torretes, que va incloure una variat programa d'activitats organitzades conjuntament per la UA i l'Ajuntament d'Ibi i que van abastar des de tallers herbaris, parades d'artesania local, concurs de pintura i altres celebracions.

Els licors d’herbes són considerats com una de les joies del la tradició medicinal i gastronòmica de les muntanyes d’Alacant. Investigadors del CIBIO de la Universitat d’Alacant han dedicat a aquest tema grans esforços per a aconseguir la revalorització d’aquest producte tradicional a través de la recuperació del coneixement etnobotànic, la identificació científica de totes les plantes i la realització d'estudis fitoquímics de les principals espècies medicinals que el componen i dels principis actius. A més, en el Jardí Botànic de Torretes se li ha dedicat un racó específic, on poden observar-se en viu les principals espècies.

L'Estació Biològica-Jardí Botànic de Torretes, situat a Ibi, és un centre conjunt de la UA i de l'Ajuntament d'aquesta localitat dedicat a la recerca, conservació i divulgació de la biodiversitat mediterrània.

 

CARRUSEL DE FOTOGRAFIES

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464