Saltar apartados

¿Quins són els drets dels turistes?, en la Seu Universitària de La Nucia

Per primera vegada, del 10 al 12 de juliol, dins de la temàtica dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira

 

Alacant, 19 de juny de 2013

El turisme és un dels motors de l'economia espanyola, de la Comunitat Valenciana i de la província alacantina en particular. Sens dubte, una de les formes més eficaces per a fomentar-lo és que els principals protagonistes, els turistes, tinguen confiança a l'hora de contractar productes o serveis turístics coneixent-ne tant els drets, com les possibilitats de reclamació; així com que les empreses turístiques siguen igualment coneixedores del règim jurídic aplicable. Sota aquestes premisses i per primera vegada, la Seu Universitària de la Nucia acull del 10 al 12 de juliol un curs d'estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira amb aquesta temàtica.

Sota el títol Quins són els drets dels turistes i com es protegeixen per l'ordenament jurídic?, el curs resulta particularment interessant perquè tots som potencials turistes i hem de conèixer els nostres drets. Però a més, també ho és per als professionals del sector, ja que en ocasions desconeixen les seues obligacions davant els clients, així com les eventuals responsabilitats en què poden incórrer en cas d'incompliment d’aquestes.

Durant el curs, s'estudiarà la problemàtica amb la qual es troba el turista respecte dels principals contractes turístics enfocat des d'un punt de vista eminentment pràctic, a través de la interacció de l'alumnat i del professorat. Al fil de l'anàlisi de les possibles incidències que pot patir un turista, com per exemple, des de tenir problemes amb la reserva d'allotjament, passant per que patisca algun tipus de robatori de pertinences en l'hotel, al fet que no es complisca amb els pactes en el paquet de viatge combinat, o que es contracte sobre la base de publicitat enganyosa, s'abordarà el conjunt de drets que l'ordenament jurídic reconeix als turistes. De la mateixa manera que també es posaran sobre la taula les responsabilitats de les empreses turístiques, des dels establiments hostalers fins a les agències de viatges.

Adreçat tant a estudiants que desitgen tenir coneixements en aquest àmbit específic com a professionals del sector turístic, els matriculats en els cursos d'estiu de la Seu Universitària de la Nucia, podran fer ús gratuït de les instal·lacions de la ciutat esportiva Camilo Cano.

Més informació i matrícula

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464