Saltar apartados

Empresaris, universitats i autoritats donen suport als emprenedors en els Premis Noves Idees de Fundeun

El president Fabra presideix l'acte de lliurament dels Premis, en una gala amb una nombrosa representació de l'empresariat valencià i d’autoritats

 

Alacant, 26 de juny de 2013

La Fundació Empresa Universitat d'Alacant va lliurar anit els Premis Noves Idees Empresarials, dirigits a fomentar la tasca emprenedora entre els universitaris alacantins, en un acte que va comptar amb una nombrosa representació d’empresaris, comunitat universitària i autoritats valencianes.

Més de 200 persones van assistir al lliurament de Premis, que va estar presidida pel màxim representant de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i que va comptar amb la presència de les conselleres d'Educació i Benestar Social. Així mateix, hi van assistir l'alcaldessa accidental d'Alacant i els alcaldes d'Altea i Calp, la vicepresidenta 1a de la Diputació, el diputat de Foment i el rector de la Universitat d'Alacant.

El món de l'empresa també va mostrar anit suport als emprenedors universitaris, amb la presència dels presidents de CIERVAL, COEPA, Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant (AEFA), Terciario Avanzado, Associació de Fabricants de Joguets i Associació d'Inversors de la Comunitat Valenciana, CvBan. Entre els representants de la comunitat universitària cal destacar, a més de la presència del rector de la Universitat d'Alacant, la de vicerectors i representants de la UMH i CEU Cardenal Herrera.

Fundeun ha volgut reconèixer de manera especial l'aplicació del coneixement en l'empresa privada amb la creació del guardó Business Knowledge, amb el qual s'ha distingit Sha Wellness Clinic, empresa de prestigi internacional i un referent en Turisme. Fundeun avança així en la connexió d'empresa i Universitat per a portar el talent i la innovació als mercats.

Per la seua banda, l'Agència Local de Desenvolupament de l'Ajuntament d'Alacant, va premiar la labor de CvBan, per la labor de suport financer als projectes emprenedors. I el diari La Verdad atorgarà una campanya de premsa i publicitat valorada en 4.000 euros a aquells projectes premiats que es constituïsquen en empresa abans de juny de 2014.

Els projectes relacionats amb les noves tecnologies i amb la salut són els que van resultar premiats en aquesta edició, amb quanties econòmiques que oscil·len entre els 3.500 i els 2.000 euros per projecte.

 

PROJECTES PREMIATS 2013 

STRATUM: POTABILITZADORA D'AIGUA PORTÀTIL D'ÚS INDIVIDUAL

Premi Fundació CajaMar Alacant al Millor Projecte Socialment Responsable

Dotació: 2.000 euros

És un dispositiu portàtil d'ús individual capaç d'eliminar càrregues contaminants, orgàniques, inorgàniques i microbiològiques, tant en aigües superficials com subterrànies fins a nivells acceptats per l'OMS (Organització Mundial de la Salut).

 

RAPIDCOR: EL CARRO DE COMPRA EN UNA TAULETA

Premi La Caixa al Millor Projecte presentat per Tècnics d’FP

Dotació: 3.500 euros

Ofereix als clients dels supermercats un servei millorat o ampliat perquè troben el que busquen ràpidament i amb la comoditat de fer-ho mitjançant una tauleta que llig les referències dels productes i les acumula per a confeccionar la compra individual, sense carregar pes ni usar carros . El sistema estalvia espai i costos perquè no és necessari tenir diversos productes d'una mateixa referència en els lineals, un és suficient i a partir d'aquest es fa la compra escanejant el codi de barres.

 

ANDROS PROJECT 2050: SALUT REPRODUCTIVA DE L'HOME

PremiQ Pharma Al Millor Projecte de Biotecnologia i Salut

Dotació: 2.500 euros.

Unitat especialitzada en Salut Reproductiva, adreçada al diagnòstic clínic, formació, desenvolupament i recerca dels problemes reproductius de l'home.

 

NAUTICAL INTELLIGENCE: TECNOLOGIA MÒBIL EN EL MAR

Premi Diputació Provincial d'Alacant al Millor Projecte Diversificador

Dotació: 3.000 euros.

Aplicació de noves tecnologies mòbils de consum que ajuden en la formació i en la navegació i el govern d'embarcacions d'esbarjo i el desenvolupament d'habilitats nàutiques.

 

iCLOID: LA TARGETA DE VISITA “EN EL NÚVOL”

Premi Universitat d'Alacant al Millor Projecte de Ciència i Tecnologia aplicada

Dotació: 3.000 euros

Eina en línia de treball en xarxa per a realitzar nous contactes professionals, guardar les dades “en el núvol” i poder disposar-ne en qualsevol moment des del mòbil. Disponible des de gener en Apple Store, iCloid, permet descarregar a partir d'un simple codi tota la informació de contacte de la persona que vulgues, agregar-ne la informació bàsica, fins i tot arxius sonors i audiovisuals, i compartir-ho en xarxes socials, entre altres utilitats. 

 

UNIVERSAL GRIP: PROTECCIÓ DE MANS PER A ESPORTISTES

Premi Padima al Projecte que millor protegeix la Creativitat i la Innovació a través de les Marques

Dotació: 2.000 euros

Universal Grip és un coixinet transpirable que protegeix la part anterior de la mà de les abrasions produïdes durant la pràctica d'esports de musculació i condicionament físic, ciclisme, golf, pesca, nàutica o rem, entre altres activitats. Està fabricada en material antilliscant per a evitar accidents i s'adapta a diferents grandàries mitjançant un velcro posterior.

 

INSPECTALIA: INSPECTORS AUTORITZATS EN UN CLIC

Premi Grup T&T al Millor Projecte Estratègic Global

Dotació: 2000 euros.

Web d'intercanvi de serveis en matèria d'inspeccions de manteniment reglamentari. En aquesta plataforma, els inspectors es donen d'alta i ofereixen serveis d'inspecció. Les empreses podran consultar en línia i contractar-ne  els serveis en un clic.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464