Saltar apartados

La UA analitza com, quan i perquè és necessari el teatre en l'escola

Del 8 al 12 de juliol en l'edifici Àgora d'Alcoi, dins de la programació de Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013

 

Alacant, 27 de juny de 2013

Teatre per a educar, per a crear i per a créixer. Aquestes són les premisses del curs d'estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira, Teatre i dramatització a l'escola, que se celebrarà del 8 al 12 de juliol en l'edifici Àgora d'Alcoi. Una proposta que donarà a conèixer l'aplicació de diversos recursos artístics dins de l'aula amb l'objectiu que l'alumnat desenvolupe la capacitat creativa. Així mateix, es treballarà per despertar-ne l’interès per continguts educatius i es facilitarà l'adquisició de diferents habilitats intel·lectuals i motores.

Al llarg d'una setmana, es farà un recorregut per diferents tècniques escèniques, de forma lúdica, pràctica, amena i divertida. Es descobrirà el llenguatge de les ombres i els titelles amb materials senzills i quotidians, es jugarà amb contes, amb la narració i dramatització, expressió oral, entre altres. En definitiva, amb aquesta aventura teatral es començarà un camí on poder crear, inventar i desenvolupar la imaginació a través de la poesia en moviment, trencant els límits de la paraula i descobrint les emocions de la mà de la didàctica i de la pedagogia que ajudaran a descobrir noves capacitats educatives.

Aquest curs està adreçat als col·lectius de professors, educadors, animadors, actors i qualsevol persona interessada en la formació i en l'educació dels xiquets i les xiquetes.

Teatre i dramatització a l'escola està dirigit per Rosa Fraj, titulada en l'Escola de Magisteri d'Alacant i actriu i directora de Papallona Teatre. A més, Fraj és autora de diferents obres de teatre per a xiquets i xiquetes, investiga l'aplicació del teatre en el currículum escolar, i imparteix cursos i tallers d'iniciació al teatre, narració oral, llenguatge de les ombres i els titelles en la Universitat d'Alacant.

Més informació i matrícula

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464