Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Smurfit Kappa col·laboraran en matèria d'investigació

 

Alacant, 28 de juny de 2013

La Universitat d'Alacant i la multinacional Smurfit Kappa han signat un conveni marc de col·laboració que permetrà a les dues entitats aprofundir en temes de recerca i transferència de coneixements. Segons el director regional de la companyia, Jaime Pérez, "Comptem amb un laboratori d'investigació i un centre de desenvolupament que dóna cobertura a tot el grup, però considerem que les aportacions de la Universitat d'Alacant, a través dels seus grups de recerca, poden fer-nos més competitius en el sector i obrir noves vies en materials, dissenys o comportaments estructurals i en l'estudi d'innovacions en el procés productiu, per citar-ne alguns exemples". Per al rector de la UA, "Buscar la permeabilitat entre empresa i universitat pot comportar un important estímul extern per als investigadors".

Fa anys que les dues entitats mantenen acords en matèria de pràctiques d'alumnes, a través del Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació (Fundació General de la UA), i gràcies al conveni marc subscrit es pretén també ampliar aquests acords. Així, les pràctiques podran tenir un component de mobilitat internacional, ja que la companyia, líder mundial en embalatge, compta amb prop de 400 plantes repartides per més de 35 països.

Els dos directius han coincidit a assenyalar que després d'aquest primer pas, es farà un diagnòstic tecnològic que permeta analitzar les possibilitats de col·laboració amb els diversos grups d'investigació, a fi d'establir convenis específics.

L'acte protocol·lari de signatura, que ha tingut lloc al despatx de rector, ha comptat també amb la presència de Maria Jesús Pastor, directora del Secretariat de Transferència de Coneixements (Vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació), i de Diego Campos i Vicente Tomás, responsables de finances i recursos humans de Smurfit Kappa respectivament.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464