Saltar apartados

Més de mil persones participen enguany en els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"

El MUA acull dilluns la inauguració oficial dels cursos amb l'obertura d'una exposició i una recepció

Alacant, 28 de juny de 2013

Els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira comencen aquest dilluns, 1 de juliol. Durant tot el mes, al voltant de mil alumnes assistiran als prop de 60 cursos que ofereix la UA en aquesta edició, marcada per la convocatòria i oferta conjunta per a campus i seus. A més, Alcoi, per segon any, i el jaciment de l'Alcúdia, per primera vegada, s'incorporen enguany als cursos estivals.

De l'1 al 26 de juliol, els deu espais acolliran cursos d'economia, ciències experimentals, dret, música, arqueologia, cinema, geografia, arquitectura, lingüística, ciències socials, tecnologies, gènere, educació, història, naturalesa, emprenedoria, literatura, art, salut, entre altres.

La proposta de 2013 pretén que l'alumnat trie els cursos pels continguts que tracten, independentment del lloc de celebració, ja que per primera vegada es fa una convocatòria única per al campus de la UA i les seus. En els cursos participen com a docents no solament professors propis, sinó investigadors i professionals convidats especialistes en les matèries que aporten coneixement i enriqueixen el debat a què sempre condueixen aquestes activitats.

La Universitat d'Alacant consolida enguany els acords amb el Cos Nacional de Policia i amb l'Il·lustre Col·legi Provincial d'Advocats d'Alacant (ICALI). Les dues institucions han inclòs els cursos de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira entre els cursos oficialment reconeguts (Torn d'Ofici per l'ICALI i Curs de Promoció en la Policia Nacional), la qual cosa va aportar el passat any als cursos de la universitat alacantina més de 800 matriculats, entre professionals i estudiants. A aquestes aliances se n’afigen enguany unes altres, com la del CSIC, que col·labora amb la UA en un curs sobre migració.

Amb motiu de la inauguració dels cursos, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acollirà aquest dilluns diversos actes. A les 18 h, la sala polivalent acull la presentació del llibre Yo Soy Tú: Propuesta para una Nueva Sociedad del president de la Fundació Emotiva, Diego Isabel La Moneda, amb la presència del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i de l'ideòleg de l'Economia del Bé Comú, Christian Felber.

Posteriorment, a les 19 h, el MUA obri en la sala Sempere l'exposició “Els paisatges de la ment” de Wences Rambla, una invitació al gaudi sensorial de la mà de l'artista castellonenc.

A les 20 h, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, inaugurarà oficialment els cursos, amb la presència del director general d'Universitats de la Generalitat Valenciana, José Miguel Saval. Se celebrarà una recepció en la qual es reuniran el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, junt amb la directora del Secretariat de Seus, Carmen Marimón, i de la coordinadora dels Cursos d'Estiu, Catalina Iliescu.

 

PRIMERA SETMANA

La primera setmana de juliol, Propietat Horitzontal i la problemàtica actual, realitzat en col·laboració amb l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Alacant (ICALI) inicia els cursos amb una inauguració prevista per a les 9 h, a la qual acudirà el degà d'ICALI, Fernando Candela, junt amb la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, i el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía, així com els directors del curs Juan Antonio Moreno Martínez, catedràtic de Dret Civil de la Universitat d'Alacant, i Miguel Ángel Martínez Martínez, advocat de la Junta del Col·legi Provincial d'Advocats d'Alacant.

En aquest curs es reuniran experts juristes, com Javier Orduña Moreno i Antonio Salas Carceller, magistrats de la sala Civil del Tribunal Suprem i el president de l'Audiència Provincial d'Alacant, Vicente Magro.

A més d'aquest curs, també se celebra Economia del Bé Comú, amb l'ideòleg d'aquest moviment, Christian Felber, i un grup d'experts i empresaris i responsables polítics involucrats en aquesta nova tendència.

Un altre dels cursos d'aquesta primera setmana és Intervenció amb menors fills de la violència de gènere. Aquest curs pretén analitzar les repercussions de la violència de gènere en els menors. Encara que la violència de gènere ha sigut objecte de nombrosos esforços legislatius, tècnics i institucionals perquè es detecte i s’eradique, els fills de les víctimes han quedat relegats a un segon pla malgrat ser víctimes també d'aquesta violència i potencials reproductors.

Alcoi acull les segones Jornades d'Innovació Educativa en Secundària i Primària: la intel·ligència emocional aplicada als docents i als alumnes de 0 a 12 anys, i la Seu Ciutat d'Alacant, Mestres del cinema de Hollywood.

La matrícula dels cursos de segona, tercera i quarta setmana continua oberta. Es pot realitzar a través de la pàgina web, on es pot trobar tota la informació, i de la resta de propostes formatives dels Cursos d'Estiu de la UA.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464