Saltar apartados

Primera visita institucional de Jesús Murgi a la Universitat d'Alacant

Va assistir a la junta del patronat de la Càtedra Arquebisbe Loaces que presideix conjuntament amb Manuel Palomar

 

 

Alacant, 27 de juny de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, es va reunir ahir amb el bisbe de la diòcesi Alacant-Oriola, Jesús Murgi Soriano, amb motiu de la celebració de la junta del patronat de la Càtedra Arquebisbe Loaces que tots dos presideixen. En aquesta primera visita que Murgi fa al campus de Sant Vicent del Raspeig, el bisbe va estar acompanyat pel vicari general, Francisco Conesa, codirector de la càtedra juntament amb Antonio Gil Olcina, i el vicari d'Alacant, Fernando Rodríguez Trivez, secretari d’aquesta. En la reunió també van participar la secretària general i responsable de les càtedres universitàries, Aránzazu Calzada i el secretari de la Càtedra Arquebisbe Loaces, Pedro Luis Vives.

Després de la benvinguda de Palomar, que va agrair al bisbe "la seua presència en la Universitat d'Alacant”, Murgi va manifestar interès per "donar-li vida" a la Càtedra, ja que “la història d'Oriola té un vessant universitari, i que la UA connecte amb aquestes arrels com a herència històrica amb el municipi, beneficia a tots”, va assegurar. “Estic per la labor i amb ganes de contribuir a favor de la Càtedra Arquebisbe Loaces”, va finalitzar.

Durant la junta del patronat es va fer un repàs de la memòria d'activitats realitzades durant el curs passat, com cicles de conferències, seminaris i publicacions, principalment sobre el Baix Segura i l’àrea d'influència, segons van explicar Antonio Gil i Fernando Rodríguez. A més, es van apuntar les línies que es seguiran per al pròxim curs acadèmic i es va acordar treballar en un nou conveni actualitzat “que establisca un punt de partida per a un nou escenari de col·laboració que incentive moltes més activitats”, tal com va apuntar Aránzazu Calzada.

Un dels punts clau de la trobada, va ser l'anunci de celebració d'un acte d'investidura de dos doctors honoris causa en el col·legi de Santo Domingo, seu de l'antiga universitat històrica d'Oriola de qui la UA és dipositària dels drets successoris, segons decret de la Santa Seu. Es tractaria dels il·lustres hispanistes de la Universitat d'Aix en Provènce, Gérard Dufour i Gérard Chastagnaret, que podria tenir lloc a la primavera.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464