Saltar apartados

Comencen en la UA les proves de nivell en idioma estranger amb novetats importants

Es duplica enguany el nombre de matriculats en aquestes proves


Alacant, 3 de maig de 2013

El divendres 3 de maig començaran les proves de competència en idioma estranger en la Universitat d'Alacant, proves obligatòries per als estudiants de la UA que hauran d'acreditar un coneixement equivalent al B1 per a l'obtenció del títol, tal com estableix la normativa dels nouvs Títols de Grau de la UA. (Art. 16.3). El Vicerectorat de Relacions Internacionals convoca i coordina aquestes proves de nivell, a través del Centre Superior d’Idiomes (CSI), per a anglès, alemany, francès i italià, tot i que l’opció de l’anglès acumula la majoria de la matrícula, ja que arriba quasi al 90% dels estudiants inscrits.

El nombre de matriculats en aquesta edició s'ha duplicat i arriba als 571 en total per a tots els idiomes. Per accedir a les proves és necessari pagar una taxa de 78,20 euros que ha fixat la Generalitat Valènciana. 

 

Nous criteris

El director del Secretariat de Mobilitat es va reunir amb la directora i la coordinadora del CSI, professorat de Filologia Anglesa i  personal de l'Oficina de Mobilitat amb l'objectiu de coordinar i establir nous criteris que afavorisquen l'acreditació dels estudiants amb les màximes garanties de rigor i eficiència.

Com a novetat, enguany, a més de la prova d'anglès B1 (que tindrá lloc els dies 3 i 4 de maig) s'incorpora també el nivell B2 (10 i 11 de maig). D'altra banda, l'avaluació es farà seguint el model del PET de Cambridge. Aquells estudiants que es presenten al B1 i no siguen aptes, però "aconseguisquen una nota mitjana entre 5 i 5,9 obtindran el nivell inferior del MECR al qual s'han presentat, en aquest cas un A2". De la mateixa manera, els estudiants que es presenten al B2 "amb una nota mitjana entre 5 i 5,9 obtindran el nivell inferior B1”. La nota d'APTE és un 6 sobre 10.

Una altra de les novetats destacades en aquesta edició és el reconeixement de les proves mitjançant la xarxa ACLES , de la qual formen part 51 universitats espanyoles, públiques i privades, i a la qual el Vicerectorat s'ha associat oficialment. Aquesta adhesió obliga els centres examinadors a complir amb criteris de qualitat i garanteix que els certificats que la UA emetrà a partir d'ara  han de ser reconeguts per totes les universitats que integren la Xarxa.

Finalment, el Vicerectorat ha acordat, junt amb el CSI, incrementar de dues a tres les proves anuals que fa la UA per a facilitar l'accés dels estudiants a aquests exàmens. També s'incrementen de dues a tres les proves anuals que fan institucions externes com el British Council en el mateix campus de la UA. D'aquesta manera, l'estudiant de la UA té nombroses convocatòries al llarg de l'any per a acreditar-se.

Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals, i José  Belda, coincideixen a destacar que el coneixement d'idiomes és una necessitat cada vegada major, ja que moltes universitats europees estan incrementant el requisit de nivell de coneixements al B2 en els programes de mobilitat Erasmus, fins i tot C1 per a universitats als EUA”. A més, afirmen, en la Comunitat Valenciana la Generalitat acaba de publicar l’Ordre 17/2013, de 15 d'abril 2013, que regula la capacitació en valencià i en llengües estrangeres, per la qual s'estableix el requisit de coneixement d'un B2 en idioma estranger segons el MECR per a la docència no universitària (infantil, primària, secundària, batxillerat i FP) a partir del curs 2013-2014.   

 

CALENDARI de totes les proves (pròximes convocatòries)

Web amb tota la informació (Secretariat de Mobilitat – Relacions Internacionals) de proves de nivell  

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464