Saltar apartados

El centre tecnològic CIDETEC premia el científic de la UA Antonio Aldaz per la seua trajectòria investigadora

Alacant, 2 de maig de 2013

El professor de la Universitat d'Alacant Antonio Aldaz Riera ha sigut distingit pel centre tecnològic CIDETEC amb el premi anual a la trajectòria científica d'investigadors en Electroquímica. Aldaz, catedràtic de Química Física, ja va ser premiat per aquesta fundació el 2004, en aquest cas per una recerca sobre electrocatàlisi.

Durant els més de 40 anys de carrera científica ha centrat els treballs en les àrees d'Electroquímica de Superfícies, Electrocatàlisi i Electroquímica Aplicada. Ha estudiat la relació que hi ha entre l'estructura i composició superficials d'un elèctrode i el comportament electroquímic d’aquest. Aquests estudis poden ajudar a comprendre el funcionament d'un electrocatalitzador i amb això, com desenvolupar nous i més efectius catalitzadors per a sistemes tals com piles de combustible, piles de liti en els diferents tipus, etc. 

En recerca aplicada, el professor Aldaz ha treballat en el desenvolupament de procediments industrials com la síntesi orgànica electroquímica, en processos electroquímics d'eliminació de la matèria orgànica i ions metàl·lics en aigües residuals i en la dessalinització d'aigües salobres per mitjà de l'electrodiàlisi. Últimament està treballant en la utilització de l'energia fotovoltaica en diferents processos electroquímics. "Aquesta és una ciència que està present en molts aspectes de la vida quotidiana. Algú podria imaginar la nostra societat de la comunicació sense una bateria en el mòbil, portàtil, iPad, etc.?", comenta.

Els premis CIDETEC van destinats al foment d'estudis científics, desenvolupaments tecnològics i innovacions industrials en tot tipus de tecnologies electroquímiques. Aquest centre tecnològic es dedica a la innovació en materials, superfícies i energia. En el seu patronat estan integrats representants de l'administració i empreses dels sectors de la seua especialització. Els seus laboratoris i plantes pilot estan situats en parcs tecnològics del País Basc.

A part dels premis CIDETEC, aquest investigador ha rebut també els premis Solvay-CEOE de Química i el premi de Química Física de la Reial Societat Espanyola de Química. A més, és el primer espanyol admès (fellow) en la International Society of Electrochemistry.

Antonio Aldaz indica que aquests premis no són, en gran part, mèrit personal, sinó que valoren la tasca realitzada per tots els investigadors que han col·laborat amb ell al llarg dels anys, que gràcies al treball conjunt dels grups de recerca abans esmentats, s'ha aconseguit el reconeixement mundial i que el nom de la Universitat d'Alacant siga conegut internacionalment en l'àrea de l'Electroquímica.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464