Saltar apartados

El rector de la UA rep a Carles Martín Cantarino, coordinador de l'Aula de la Ciència

Una de les primeres iniciatives de l'aula és el projecte Rutes pel campus: Salut, Cultura i Ciència

Moment de la trobada celebrada en el despatx rectoral

Alacant, dos de maig de 2013

Una de les primeres iniciatives de l'aula és el projecte Rutes pel campus: Salut, Cultura i Ciència

L'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant, coordinada pel professor del departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la UA, Carles Martín Cantarino, posa en marxa el projecte Rutes pel campus de la UA: Salut, Cultura i Ciència, una sèrie d'itineraris per a conèixer la riquesa arquitectònica, cultural i natural del campus i fomentar amb això hàbits saludables entre els membres de la comunitat universitària. Així ho ha explicat aquest matí el mateix Carles Martín Cantarino en una trobada mantinguda amb el rector de la UA, Manuel Palomar.

Durant l'acte, al qual també han assistit el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; el degà de la Facultat de Ciències, Andreu Bonet; i el director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Josep Ochoa, s'ha mostrat la predisposició per continuar ampliant el projecte per a mostrar espais com les Seus Universitàries, el Centre de Recerca Marina de Santa Pola (CIMAR), l'Estació Científica de la Font Roja o el Parc Arqueològic de l'Alcúdia.

Tal com ha explicat el coordinador de l'Aula de la Ciència, el 4 de maig es durà a terme la primera ruta, oberta al PAS i PDI i les seues famílies, com una experiència pilot del projecte complet, que es desenvoluparà en el curs 2013-2014. Tots els membres del PAS i del PDI que vulguen participar en aquesta ruta podran inscriure's i participar amb la seua família en aquest primer recorregut, que se celebrarà a les 11.30 h del dissabte 4 de maig.

Les rutes marcades sobre el plànol del campus de Sant Vicent, quatre en total, formen part d'aquest projecte llançat des del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat; el de Recerca, Desenvolupament i Innovació; i el de Cultura, Esports i Política Lingüística. A més, el Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA) està elaborant un càlcul aproximatiu de les calories que es cremen amb l'exercici físic que implica el recorregut a peu de l'itinerari.

 

Aula de la Ciència

L'Aula de la Ciència, iniciativa del Vicerectorat de Recerca, Desenvolupament i Innovació i del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, pretén difondre dins de l'àmbit universitari totes aquelles activitats de divulgació de la cultura científica que es duen a terme en els espais de la Universitat d'Alacant, tant en el campus com les seus universitàries. L'objectiu és promocionar les accions relacionades amb la divulgació de la cultura científica, oferint a la societat un ventall ampli de possibilitats quant a l'accés a aquest tipus de coneixement en forma de múltiples varietats de realització: exposicions, xarrades, visites guiades, presentació de llibres i un altre tipus de materials didàctics, tallers, cicles de conferències, entre altres.

 

Més informació i inscripció a les rutes:

http://www.veu.ua.es/va/aulas/

http://aplicacionesua.cpd.ua.es/cuestionario/pub/preg.asp?idioma=va&qüestionari=3023

D'esquerra a dreta: Josep Ochoa, Carles Cortés, Manuel Palomar, Carles Martín Cantarino, Amparo Navarro i Andreu Bonet

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464