Saltar apartados

La tragicomèdia història de "La Celestina" en la UA

El pròxim dimecres 8 de maig, l'humor, l'erotisme i els conflictes de classes es donen cita en aquest apassionant muntatge basat en l'obra de Fernando de Rojas

Alacant, 3 de maig de 2013

El Paranimf de la Universitat d'Alacant acull el pròxim dimecres 8 de maig, a les 20 h, la representació de “La Celestina”. La tragicomèdia, amb versió, direcció i adaptació de Ricardo Iniesta, està protagonitzada per l'actriu Carmen Gallardo.

La companyia Atalaya tracta la genial obra de Fernando de Rojas des d'una interpretació grotesca i del teatre de la crueltat. Els actors estan durant tot l'espectacle en escena, bé encarnant els personatges o bé configurant l'ambient escènic i sonor. Hi destaca la riquesa dels cors que transporten l'espectador al submón d'aquella època, però que bé podrien ser dels nostres dies.

L'obsessió pels diners i el fracàs de l'individualisme exacerbat resulten tremendament actuals. Celestina és el personatge femení més fascinant de la nostra literatura. L'humor, l'erotisme i els conflictes de classes es donen cita en aquest apassionant text que ve a Atalaya com l’anell al dit.

Les entrades, amb un preu de 10 euros, estan disponibles en Instant Ticket, Llibreria Compas i una hora abans en el Paranimf de la UA.

 

La companyia

Camí de les tres dècades d'existència, Atalaya s'ha convertit en un referent inequívoc del teatre de recerca en tota Espanya. Així ho han subratllat els crítics més prestigiosos i així ho va assenyalar el jurat que li va concedir el Premi Nacional de Teatre 2008 “per la creació d'un espai original d'exhibició, producció, formació i reflexió teatral, resultat d'una llarga trajectòria professional”.

Atalaya ha recorregut prop de mig miler de ciutats de trenta-quatre països dels cinc continents, ha participat en 130 festivals internacionals i ha obtingut una trentena de premis. El comú denominador és el teatre poètic on l'energia, el poder de la imatge, la veu -ja siga cantada o a través de la paraula- i les atmosferes generen un nivell d'emoció en l'espectador, independentment de la procedència cultural, estrat social o edat. Una ciutat del sud d'Índia on per primera vegada es representava teatre occidental, els carrers d'alguna ciutat escandinava, teatres de Melbourne, Lapònia, el Caire o Londres han presentat a l'auditori espectacles d’Atalaya.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464