Saltar apartados

El president de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana es reuneix amb el rector de la UA

Durant la trobada, Palomar ha reafirmat el seu compromís de col·laboració amb l'organització

 

 

Alacant, 17 de maig de 2013

Amb l'objectiu de continuar i iniciar noves línies de treball, Antoni Ferrando, president de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana (AILLC) ha visitat aquest matí el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. Durant la trobada, a la qual també han assistit el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; la vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez; el director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Josep Ochoa, i Vicent Martines, director investigador de l'Institut Superior de Recerca Cooperativa IVITRA (Institut Virtual Internacional de Traducció) , el president de l'AILLC ha mostrat la seua disposició a continuar treballant a partir de l'acord subscrit des del 2006 per l'associació i la UA a través de l'IVITRA.

Una de les primeres accions emmarcades dins d'aquest contracte és la generació i implementació d'un repositori de catalanística amb recerques i obres al voltant d'aquesta llengua. A més, un altre dels seus objectius és afermar relacions entre estudiants i investigadors d'universitats nacionals i internacionals interessats en el català.

Des de la UA, Palomar ha mostrat el seu interès en totes aquestes iniciatives i ha animat l'AILLC a participar en la Xarxa Vives d’Universitats, integrada per les 21 universitats amb identitat lingüística, a través del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

 

AILLC

L'AILLC és l'associació científica degana i més gran de llengua, literatura i cultura catalanes. Reuneix més de 3.500 membres especialistes de tot el domini lingüístic de la llengua catalana i de tots els països on hi ha estudis de llengua, literatura i cultura catalanes. És, a més, la primera institució de les associacions d'estudis catalans italiana (Associazione Italiana di Studi Catalani), britànica (Anglo-Catalan Society), nord-americana (North-American Catalan Society), francesa (Association dónes Catalanistes Françaises) i la germànica que inclou Alemanya, Suïssa i Àustria (Deutsch-katalanische Verband).

El conveni contret entre l'associació i la UA, a través de l'Institut Superior de Recerca Cooperativa IVITRA, és l'únic que ha acceptat l'ALLIC amb alguna universitat en els seus més de quaranta anys de vida.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464