Saltar apartados

Experts internacionals se citen en la UA per a analitzar com la transmissió manuscrita i impresa canvia els cançoners

 

Alacant, 14 de maig de 2013

Els cançoners impresos i manuscrits reuniran en la Universitat d'Alacant especialistes internacionals procedents d'universitats britàniques, franceses, italianes, portugueses, nord-americanes, alemanyes i espanyoles des de demà dia 15 de maig de 2013 i fins al 17 del mateix mes. El I Col·loqui Internacional CIM “La variant en la impremta: cançoners i romancers” és la primera reunió científica que tractarà els textos literaris medievals i renaixentistes. Aquests canvien al llarg de la seua transmissió, no solament en el vessant manuscrit sinó que també ho fan en arribar a la impremta, aspecte que és especialment sensible quan es tracta de poesia, perquè, per la seua brevetat, s'arriben a generar vertaderes versions d'uns mateixos poemes.

La perspectiva d'anàlisi serà hispànica, amb atenció a les tradicions castellana, catalana, portuguesa i gallega. L'estudi de diferents cançoners, autors i poesies permetrà oferir una casuística àmplia sobre el fenomen en qüestió, que ajude a entendre i per a escometre amb major èxit la fixació crítica dels textos.

Aquesta reunió científica se celebrarà en la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, situada en l'edifici C, i està oberta a especialistes sobre la matèria en qüestió que vulguen adherir-se al debat, a l'alumnat dels diferents cicles universitaris i a professionals de l'ensenyament mitjà.

Organitza el departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, CIM Cançoners Impresos i Manuscrits, l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i la Generalitat Valenciana.

 

Programa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464