Saltar apartados

La catedràtica de la UA Carmen Herrero, coautora dels informes sobre Desenvolupament humà i pobresa a Espanya i les seues comunitats autònomes

Realitzats per l'Ivie, es van presentar a València

Alacant, 15 de maig de 2013

La catedràtica de la Universitat d'Alacant i investigadora de l'Ivie, Carmen Herrero, ha sigut una de les coautores dels informes sobre Desenvolupament humà i pobresa a Espanya i les seues comunitats autònomes presentats per l' IVIE. De l'informe es desprèn que els primers anys de crisi han augmentat les diferències entre comunitats autònomes en el nivell de pobresa i desigualtat. Al mateix temps, s'ha disminuït el desenvolupament humà i, mentre el benestar material s'ha vist durament afectat amb una caiguda del 13,7% per al conjunt d'Espanya, l'impacte de la crisi sobre els índexs d'educació i salut s'ha atenuat i, en el període analitzat, no s'hi han vist influïts.

Els informes han sigut elaborats per la Fundació Bancaixa i l'Ivie, per un equip investigador format a més per Antonio Villar (catedràtic de la Universitat Pablo d'Olavide) i el tècnic de recerca de l'Ivie, Ángel Soler. 

La catedràtica de la Universitat d'Alacant ha advertit "que la variable de salut s’hi veurà afectada si el sistema sanitari públic pateix una deterioració important i la pobresa s'estén. En canvi, una primera reacció a la desocupació ha sigut l'augment dels índexs de matriculació, la qual cosa millora la variable educativa". Per a Herrero "la tendència previsible, si el període de crisi es perllonga, és a una major deterioració de la variable de benestar material, una lleugera deterioració de la variable de salut a mitjà termini, i un lleuger repunt de la variable d'educació".

 

Disponibilitat de dades

Els informes Desenvolupament humà i pobresa a Espanya i les seues comunitats autònomes, així com l'actualització de dades de desenvolupament humà que s'ha publicat junt amb els estudis, estan disponibles en les webs de Fundació Bancaixa () i l'Ivie.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464