Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant commemora el Dia d'Àfrica amb la taula redona "Cosmovisions africanes entorn de la Literatura"

Alacant, 15 de maig de 2013

Amb motiu del Dia d'Àfrica (que se celebra el 25 de maig) la Seu Ciutat d'Alacant organitza la taula redona “Cosmovisions africanes entorn de la literatura”, demà dijous 16 de maig, a les 20 h, amb la participació de dos escriptors d'origen africà integrants del portal "Biblioteca Africana" de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

L'escriptor camerunés Inongo-vi-Makomé presentarà la seua última novel·la mam'enying que transcorre al Camerun, Alacant i Alcoi. Estarà acompanyat pel músic i escriptor del Senegal, Bilal Traoré, qui donarà a conèixer el seu poemari Oculto al Sol.

La taula redona analitzarà qüestions com què els espenta a escriure en espanyol?, o com vehiculen la cultura africana en la literatura? Aquesta activitat comptarà amb la participació del col·lectiu Africakí i d'estudiants africans a Alacant.

 

Biblioteca africana:

Amb la creació de la Biblioteca Africana, la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes presenta un corpus literari en el qual l'espanyol s'ha convertit en vehicle d'expressió per a molts escriptors dins dels mateixos territoris africans com fora d'aquests. L'usuari trobarà textos d'autores i autors equatoquineans, també textos d'aquells que trien aquesta llengua com a resultat de la lliure elecció idiomàtica (el cas del Marroc o el Camerun), com a resultat de la immersió social (literatures migrants) o que escriuen en espanyol com a conseqüència dels fluxos migratoris. Aquest portal s'emmarca dins del projecte Literatures africanes en espanyol. Mediació literària i hospitalitat poètica des dels 90 (FFI2010-21439), subvencionat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

A més dels textos de creació pròpia s'ofereixen estudis sobre el continent africà, reflexions crítiques i teòriques sobre autors o corpus concrets, enllaços d'interès, així com un material audiovisual que permet donar a conèixer de manera més profunda i des de diferents perspectives les condicions de creació d'aquest corpus emergent.

 

Escriptor camerunés Inongo-vaig veure-Makomé Músic i escriptor de Senegal Bilal Traoré

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464