Saltar apartados

La UA analitza les propietats de la dieta mediterrània i com aplicar-les en la restauració col·lectiva

El pròxim dimecres, 15 de maig, de la mà de Dolores Silvestre Castelló, professora de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Cardenal-Herrera de València

Alacant, 13 de maig de 2013

Amb l'objectiu d'aconseguir una gastronomia i cultura alimentària saludable, la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant continua amb el cicle de conferències sobre restauració col·lectiva, educació en alimentació i nutrició, gastronomia i salut. Així, el pròxim dimecres, 15 de maig, a les 16 h, en l'aula 2 d'aquesta mateixa Facultat, Dolores Silvestre Castelló, professora de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Cardenal- Herrera de València, parlarà sobre “La dieta mediterránea y su aplicación en la restauración colectiva”.

Durant la intervenció, l'experta aproximarà els assistents al concepte real de dieta mediterrània identificant les característiques que la descrivien i valorant aquestes propietats des del coneixement científic que avui tenim. “El meu objectiu és que arribem a conèixer el que és la dieta mediterrània que es valora de forma universal i que ha merescut l'esment de patrimoni immaterial de la humanitat. Que ens fem conscients que, al mateix temps que se’n reconeixen les bondats, de forma paradoxal, estem abandonant-ne el seguiment. Així, reflexionarem sobre les estratègies de reprendre aquesta forma de vida tan nostra en la qual la restauració té molt a oferir”, apunta Dolores Silvestre Castelló.

Alguns dels ítems que cal proposar per a recuperar-la seria l'ocupació dels aliments més pròxims a la nostra producció (aliments autòctons), reaprendre les receptes de les nostres àvies, o ensenyar-nos a valorar l'alimentació com tot un procés que ha de substituir els mitjans de cost econòmic per una major atenció en l'elecció dels aliments responent a criteris de qualitat. “La restauració pot agafar aquest testimoni per a proposar una forma de menjar més econòmica, més racional, d'acord amb les nostres possibilitats i, per tant, més sostenible i saludable”, hi insisteix la professora.

Les jornades, que van començar el passat 18 d'abril i s'estendran fins al pròxim 29 de maig, pretenen subratllar la importància de la restauració col·lectiva per a la consecució d'una gastronomia saludable.

 

Enllaç relacionat:

La Facultat de Ciències de la Salut reivindica la recuperació de tradicions culinàries i la dieta mediterrània

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464