Saltar apartados

La UA aposta pel cinema i el gènere en la nova edició de Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" en la Seu de Benissa

 


Alacant, 14 de maig de 2013

Marcats per la novetat i pluralitat, la Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013 que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària de Benissa. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa acompanyada per Josefa Martí, regidora d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Benissa.

En aquesta ocasió, del 15 al 18 de juliol, la Seu acollirà Mestres del Cinema Europeu. Un curs predominantment teòric en el qual se simultanejaran les explicacions del professor amb la projecció de fragments de pel·lícules, documentals i entrevistes dels directors protagonistes. L’objectiu és entendre el cinema actual acostant-se als clàssics més influents del cinema europeu: conèixer l'estil, la posada en escena, inquietuds temàtiques, influències, biografia, etc. Així, cada sessió estarà dedicada monogràficament a un dels autors seleccionats.

A més, tal com ha detallat Carmen Marimón, el 18 de juliol aquest curs estarà “acompanyat per un concert de música cinematogràfica a càrrec d'un quintet pertanyent a l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA)”.

D'altra banda, del 22 al 24 de juliol, Gènere i alfabetització audiovisual en la infància. Dels contes Disney a les sèries per a adolescents, analitzarà la idea que és urgent alfabetitzar els nadius audiovisuals des de la família però també des de l'escola, tenint en compte que en els plans d'estudi dels nous graus de Mestre en Educació Infantil o de Primària, la perspectiva de gènere té una presència anecdòtica.

Des de l'Ajuntament del municipi, Josefa Martí ha insistit en la idea de “l’oportunitat que presenta aquesta oferta per a complementar la formació de professionals i estudiants i per a conèixer el municipi i la comarca de la Marina Alta”.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en una única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom la UA combina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, la Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries.

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés d'automatrícula i l'ús del Campus Virtual per a l'alumnat.

Per a completar aquesta oferta i com a “aperitiu” també es durà a terme el 13 de juliol la representació de l'obra teatral de Tomàs Mestre Deixa’m que et deixe.

Els estudiants matriculats en els cursos que tindran lloc en aquesta Seu Universitària de Benissa podran allotjar-se en l'alberg del municipi de forma gratuïta.

 

Tota la informació i matrícula

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464