Saltar apartados

La UA presenta una àmplia oferta de cursos d'estiu i activitats en la Seu Universitària de Villena

Villena, 15 de maig de 2013

Marcats per la “novetat, pluralitat i atenent a les necessitats de la seua societat” la Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013 que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària de Villena. Així ho ha assegurat Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, en roda de premsa, acompanyat de Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, Javier Esquembre, alcalde de Villena, i María Virtudes Hernández, regidora d'Educació. Així mateix, hi han assistit Antonio Martínez, coordinador acadèmic de la Seu Universitària de Villena, i el president de la COBSE (Cooperativa de Béns i Serveis Estudiantils, Francisco Milán.

En aquesta ocasió, i com ja és habitual, del 9 al 12 de juliol, el director i compositor José Rafael Pascual Vilaplana impartirà el dos cursos de direcció de Banda, un en modalitat oient i un altre d’actiu. En aquesta ocasió, com a professor convidat, els assistents gaudiran de José Vicente Egea Insa, compositor i director de la Banda Municipal de Pamplona.

D'altra banda, a través de la proposta “Homenatge a Máximo Torreblanca Espinosa: dialectologia i sociolingüística en el context històric i social del contacte de llengües”, del 8 al 12 de juliol, s'analitzaran tots els fenòmens lingüístics que afecten el contacte de llengües en un ampli context de globalització econòmica i de respecte a la diversitat cultural i lingüística. A més, s'analitzarà com aquest fenomen s'aplica de manera més concreta al contacte de llengües en la frontera catalanocastellana en la província d'Alacant i al context històric i social.

Així mateix, del 9 a l'11 de juliol la Seu Universitària de Villena acollirà “Paisatge: vivència, comprensió, transformació”. Un curs que presentarà les conclusions d'una sèrie de tallers de paisatge realitzats sota diferents enfocaments: com educar en el paisatge i des d’aquest?, en quina mesura la gestió del paisatge contribueix a millorar la vida de la ciutadania?, i des del punt de vista educatiu i de participació ciutadana.

Orientat tant a professionals com a estudiants de branques sociosanitàries, la Seu acollirà, del 15 al 19 de juliol, el curs “Intervenció integral en trastorn mental greu” on es donarà una visió antropològica en salut mental, tractaments i s'analitzaran els recursos sociolaborals i sociosanitaris en el camp de la salut mental.

Finalment, el 23 i 24 de juliol, els interessats per la història podran descobrir totes les dades i el context del Tresor de Villena.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom la UA combina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries. 

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés d'automatrícula en qualsevol Seu Universitària, així com en el campus de la Universitat d'Alacant i la seua pàgina web.

Per a completar aquesta oferta plural i diversa, ja s'estan tancant diferents activitats culturals com concerts de música entre els quals es troben el tradicional concert de l'OFUA el dia 5 de juliol a les 20 h en el Teatre Chapí, el de clausura del curs de Banda el dia 12 de juliol en la plaça de l'Ajuntament, així com el de Mamen García el 6 de juliol, la Big Band Copacabana de Saix el 18 de juliol , i un altre amb Pakito Baeza i el seu grup de Jazz el 24 de juliol, aquests últims en el Pati Fester. També es durà a terme la presentació d'un llibre sobre Territoris de Cinema amb Emilio Alhambra, director de la Films Offices de la província d'Alacant.

Continuant amb aquest paquet d'activitats i cursos, del 29 de juliol Villena acollirà el projecte CASC. Un seminari teòric aplicat que reunirà experts arquitectes geògrafs, sociòlegs i durant el qual, al llarg de dues setmanes, treballaran en iniciatives de rehabilitació d'espais del nucli històric de la ciutat.

Tota la informació i matrícula a través de la web Cursos d'Estiu Universitat d'Alacant Rafael Altamira .

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464