Saltar apartados

La UA presenta una àmplia oferta de Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" en la Seu Universitària de la Nucia

La Nucia, dimarts, 14 de maig de 2013

Marcats per la “novetat i pluralitat”, la Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013 que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària de la Nucia. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa, acompanyada de Pere Lloret, regidor de Cultura i Seu Universitària, i Vicent Martines, coordinador acadèmic de la Seu Universitària de la Nucia.

En aquesta ocasió, els dies 10, 11, 12 i 13 de juliol, José Sanchís, director musical assistent del mestre Soler en el Teatre de la Zarzuela i principal director convidat de l'Orquestra Simfònica de la Universitat Complutense de Madrid, oferirà dos tallers de direcció orquestral, un amb pràctica orquestral i un altre en modalitat d’oient. A més, els participants podran participar en la classe d’exhibició de Cristóbal Soler, director musical del Teatre de la Zarzuela i director associat de l'Orquestra Simfònica de Navarra.

D'altra banda, a través de la proposta “Quins són els drets dels turistes i com es protegeixen per l'ordenament jurídic?”, del 10 al 12 de juliol, s'analitzarà la problemàtica amb la qual es troba el turista respecte dels principals contractes turístics. Des d'un punt de vista eminentment pràctic, es posaran sobre la taula les possibles incidències que pot patir un turista, des de tenir problemes amb la reserva de l'hotel, passant pel fet que patisca algun tipus de robatori de les seues pertinences en l'hotel, entre altres aspectes.

Orientat tant a titulats com a estudiants d'arquitectura i enginyeria interessats en el càlcul d'estructures de formigó armats, i atès l'èxit d'edicions anteriors, la Seu Universitària de la Nucia acollirà del 15 al 17 de juliol un curs de programari Cypecad, un dels més utilitzats per a càlcul d'estructures tant a nivell nacional com internacional.

Finalment, i com un dels cursos més consolidats, del 15 al 18 de juliol es durà a terme el VII Curs Internacional de Música Moderna 2013 que oferirà una formació tècnica en pop, rock, blues, jazz, música llatina, en les especialitats de guitarra elèctrica i baix, piano i teclats, percussió, bateria, cant modern i vent.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en una única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom la UA combina els cursos que es realitzaran en el Campus, la Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries. “Vull donar la meua enhorabona a la UA per la nova oferta de 59 cursos unificats sota el paraigua d'una mateixa marca que sens dubte ajudarà a optimitzar els recursos”, ha ressaltat Pere Lloret durant la presentació.

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés d'automatrícula i l'ús del Campus Virtual per a l'alumnat.

Per a completar aquesta oferta “plural, diversa i de qualitat”, tal com l'ha definida Vicent Martines, també es duran a terme diverses activitats culturals. Així, el 9 de juliol es representarà l'obra teatral de Tomàs Mestre Deixa’m que et deixe, i el 17 de juliol tindrà lloc el concert del grup liderat pel professor de la UA Kiko Mora, Kamikazes.

Tota la informació i matrícula a través de la web Cursos d'Estiu Universitat d'Alacant Rafael Altamira

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464