Saltar apartados

La Universitat d'Alacant difondrà en la xarxa un centenar de minivídeos de divulgació científica

Alacant, 14 de maig de 2013

La Universitat d'Alacant difondrà en el seu web i a través dels diferents canals en la xarxa una sèrie de quasi 100 microespais audiovisuals de divulgació científica. Aquests minivídeos estan realitzats tant per la UA com per altres nou universitats espanyoles.

Anomenada "La Universitat respon", la sèrie pretén fer arribar al gran públic amb un llenguatge assequible algunes de les línies de recerca que es duen a terme en aquestes institucions. En aquesta, investigadors universitaris, amb acompanyament d'imatges i gravacions, responen durant dos o tres minuts a preguntes que es poden fer els ciutadans, tant respecte a ciències experimentals com a les altres àrees científiques, per exemple, si les plantes poden viure indefinidament, el feminisme en l'islam o per a què serveix una mosca.

En la UA aquest projecte ha sigut dut a terme per la Unitat de Comunicació i el Taller d'Imatge. La difusió dels microespais, tant propis com de la resta de les universitats es farà tant a través del portal audiovisual, iTunesU i YouTube EDU.

Aquest projecte va ser presentat recentment a Madrid per la Conferència de Rectors Espanyols (CRUE). A més de la d'Alacant, hi han participat les universitats Autònoma de Barcelona, Barcelona, Balears, UNED, Politècnica de València, Salamanca, Santiago, València i Vigo, que també faran cadascuna la difusió dels seus vídeos. La Comissió de Comunicació de la CRUE i el seu Grup Multimèdia tenen previst ampliar-ho a una altra dotzena d’universitats en una següent fase.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464