Saltar apartados

La Universitat d'Alacant fa divulgació de les seues estacions científiques

 

Centre de Recerca Marina de Santa Pola (CIMAR)

Alacant, 15 de maig de 2013

La Universitat d'Alacant està donant a conèixer les seues tres estacions científiques en la província relacionades amb el medi natural, per mitjà de jornades de divulgació. El programa consisteix en un cicle de visites, que es tanquen aquest dissabte, on es mostren les instal·lacions i les activitats que es realitzen en aquests centres.

Aquestes tres estacions, estan situades en diferents punts de la província: el Centre de Recerca Marina de Santa Pola (CIMAR), l'Estació Científica Font Roja Natura UA (ECFRN) i l'Estació Biològica Torretes-Font Roja. Les dues primeres depenen directament del Vicerectorat de Recerca, Desenvolupament i Innovació i són fruit de convenis respectivament amb els ajuntaments de Santa Pola i d'Alcoi i, en el cas de l'ECFRN, també amb la Consellería de Medi Ambient i la CAM. D'altra banda, l'Estació Biològica Torretes-Font Roja és un centre adscrit a l'Institut de la Biodiversitat CIBIO creat per un conveni de la UA amb l'Ajuntament d'Ibi.

Les tres tenen un paper molt important tant en la transferència de resultats de recerca en la presa de decisions ambientals com en la projecció social de la Universitat d'Alacant en l'àmbit territorial. La Facultat de Ciències compta en aquests centres amb un suport extraordinari tant en la transmissió de coneixement a través de la docència com en la recerca tant bàsica com aplicada.

Aquest cicle de visites es va iniciar el dia 3 de maig a Font Roja Natura i es tanca aquest dissabte en CIMAR. S’hi donen a conèixer als participants les activitats de recerca desenvolupades en les estacions per mitjà d'una sèrie d'activitats de divulgació científica i d'aprenentatge dels recursos del mitjà natural en el qual se situen. També se sensibilitza sobre la necessitat de conservar la biodiversitat mediterrània amb conferències, visites guiades, tallers d'estudi, observacions del medi natural i activitats en el litoral.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464