Saltar apartados

Lucía Etxebarría presenta el seu últim lliure "Liquidación por derribo" en la Universitat d'Alacant

Alacant, 15 de maig de 2013

L'escriptora Lucía Etxebarría acudirà a la Universitat d'Alacant el pròxim divendres 17 de maig, a les 11 h, per presentar el seu últim lliure Liquidación por derribo. Cómo se gestó la que está cayendo, en les noves instal·lacions del Centre d'Estudis Mario Benedetti (edifici de Filosofia i Lletres III, al costat de la sala d'exposicions Aifos). El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, a través de l'Aula Literària, organitza aquest acte amb la col·laboració del CEMAB.

Lucía Etxebarría oferirà una conferència en la qual aprofundirà en el contingut del llibre i en el procés de creació.

En Liquidación por derribo. Cómo se gestó la que está cayendo, Etxebarría deixa de costat la narrativa i tracta d’explicar la nostra crisi actual. Amb la xifra de més de cinc milions d'aturats com a punt de partida, l'escriptora es llança així de ple a l'anàlisi de l'actualitat.

Segons les seues pròpies paraules, és un llibre “simplista”, un llibre de fàcil lectura “perquè l'objectiu és que qui el llija entenga uns quants fonaments molt bàsics sobre la bambolla immobiliària, la crisi financera, la corrupció generalitzada i la partitocràcia a Espanya”.

 

Lucía Etxebarría de Atienza

Va nàixer a Bermeo (Biscaia) el 7 de desembre de 1966. És la menor de set germans, va estudiar en un col·legi de monges de València i es va traslladar a Madrid per a llicenciar-se en Periodisme. Ha sigut traductora, promotora de discos, cambrera, autora de guions cinematogràfics (ha coescrit els guions de les pel·lícules Amor, curiosidad, prozac y dudas, Sobreviviré, La mujer de mi vida i I love you baby), cap de premsa, i col·laboradora de diversos mitjans. La seua primera novel·la va ser una biografia novelada sobre el cantant Kurt Cobain i la seua esposa Courtney Love (La historia de Kurt y Courtney: aguanta eso), a la qual seguirien èxits comercials com a Amor, curiosidad, prozac y dudas, Beatriz y los cuerpos celestes (Premi Nadal 1998), Nosotras que no somos como las demás o De todo lo visible y lo invisible (Premi Primavera 2001). A partir del 2000 Etxebarría es va traslladar a Escòcia, on es va dedicar a l'ensenyament en la Universitat d'Aberdeen, institució que li va concedir un doctorat honoris causa. El 2004 va obtenir el Premi Planeta de Novel·la per Un milagro en equilibrio.

La seua obra sol centrar-se en personatges femenins que cerquen un espai sentimental i emocional propi. Tant en la seua obra narrativa com assagística (La Eva futura. La letra futura), l'autora analitza el rol de la dona en la societat actual, el concepte de gènere i la sexualitat femenina des d'una perspectiva postfeminista que defensa els drets i la nova figura de la dona tant a nivell social com literari.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464