Saltar apartados

Mª Ángeles Marcos nova directora de l'Institut Universitari de Recerca CIBIO de la UA

 

Alacant, 17 de maig de 2013

La doctora en Biologia M. Ángeles Marcos és des d'aquest matí la nova directora de l'Institut Universitari de Recerca CIBIO (Centre Iberoamericà de la Biodiversitat) de la Universitat d'Alacant. Durant l'acte de nomenament, celebrat en el despatx rectoral, Manuel Palomar ha donat la benvinguda a la nova directora i ha agraït la seua “involucració i responsabilitat en aquest càrrec de gestió”. A més, el rector ha reiterat la seua disposició a treballar junts i ha formalitzat el seu compromís de “dotar l'Institut de nous espais i infraestructures” que permeten una major eficàcia i eficiència en la labor investigadora, així com per a col·locar les múltiples col·leccions.

Així mateix, Marcos s'ha mostrat molt emocionada amb aquesta nova etapa i ha assenyalat que “és un honor poder representar la Universitat d'Alacant des del CIBIO”.

M. Ángeles Marcos succeeix en el càrrec Eduardo Galante, a qui el rector ha volgut agrair el seu gran treball i llegat, així com “la seua activa participació en el Consell de Govern”.

A l'acte han assistit el mateix Eduardo Galante; la Secretaria General, Aránzazu Calzada; la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; la vicerectora d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez; el degà de la Facultat de Ciències, Andreu Bonet; la directora del Secretariat d'Estudis, Juana Jordá, i Enrique Herrero, director del Secretariat de Recerca.

 

CIBIO

L'Institut de Recerca CIBIO està adreçat a l'estudi de la biodiversitat d'Iberoamèrica i del Mediterrani i impulsa les recerques sobre espècies, els seus hàbitats i els processos ecològics. A més, contribueix a donar a conèixer la conservació que s’hi fa i a usar de manera sostenible la biodiversitat.

Dins del programa acadèmic, el CIBIO imparteix cursos de postgrau i especialització com eines de formació de professionals de la recerca i gestió de medi natural, així com programes de conservació de la biodiversitat adreçats a tota la societat.

 

M. Ángeles Marcos García

Llicenciada (1979) i doctora en Biologia (1984) per la Universitat de Salamanca, és catedràtica de Zoologia de la Universitat d'Alacant des del 2009 i coordinadora de la Unitat Associada al CSIC (IPAB) des del 2006. Editora de la revista de divulgació científica Cuadernos de Biodiversidad i sòcia fundadora de l'Associació Espanyola d'Entomologia. Directora del departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la Universitat d'Alacant (1993-1996). Nomenada Research Associate in Natural Sciences pel National Museums Scotland (Edinburgh, Regne Unit) i membre designat de l'International Congresses of Dipterology. Ha publicat més de 160 articles científics en revistes nacionals i internacionals i ha participat en més de 45 projectes de recerca. Directora de 9 tesis doctorals, dues d'aquestes mereixedores del primer Premi Nacional d'Entomologia (2010 i 2011). Impulsora de BioNostrum Pest Control, empresa derivada de la Universitat d'Alacant que ha obtingut el Premi SERVET (2010), Premi IMPULS (2011) i Premi FUNDEUM (2012).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464