Saltar apartados

Manuel Palomar rep el nou cònsol de Romania de la Comunitat Valenciana

La UA és l'única universitat que ofereix exàmens oficials de llengua romanesa

 

 

Alacant, 17 de maig de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí el nou cònsol de Romania a la Comunitat Valenciana, Radu-C%u0103t%u0103lin Mardare, en la seua primera visita a la província alacantina.

Durant la trobada, el recentment nomenat cònsol, ja que va prendre possessió del càrrec el passat mes de desembre de 2012, ha agraït la UA “el seu treball i col·laboració contínua amb el consolat”, així com “per cuidar les relacions amb el seu país i sobretot els seus estudiants romanesos”.

Així mateix, el rector ha reafirmat el seu compromís de col·laboració i tot “el meu suport per a continuar amb les relacions existents així com el desenvolupament de projectes”.

Des de fa més de deu anys la Universitat d'Alacant manté diferents programes de col·laboració amb el consolat. De fet, aquesta universitat és l'única en el món, fora de les fronteres romaneses, que ofereix exàmens oficials reconeguts pel Ministeri d'Educació, Recerca i Joventut (MECT) de Romania. A més, la UA ofereix com a tercera llengua estrangera el romanès en estudis de Traducció i Interpretació.

A l'acte, celebrat en el despatx del rector, també han assistit Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals; Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, i Catalina Iliescu Gheorghiu, professora del departament de Traducció.

Després de la visita, el cònsol ha sigut l'encarregat d'inaugurar la Jornada de Romania, celebrada avui en la Facultat de Filosofia i Lletres, organitzada pels alumnes de l'assignatura de Romanès del grau de Traducció i Interpretació.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464