Saltar apartados

L'honoris causa Robert Alexy inaugura el Màster d'Argumentació Jurídica

 

 

Alacant, 20 de maig de 2013

El professor Robert Alexy, doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant, va impartir divendres passat 17 de maig la conferència inaugural del Màster en Argumentació Jurídica en la sala de graus de la Facultat de Dret. Durant la seua intervenció, el catedràtic de Dret Públic i de Filosofia del Dret de la Universitat Christian-Albrechts de Kiel (Alemanya), va tractar les principals respostes que en la teoria del dret contemporani es donen entorn de les relacions entre el dret i la moral.

En la seua nova edició, el Màster en Argumentació Jurídica té 60 estudiants matriculats de catorze països diferents en la seua majoria llatinoamericans. Es tracta de la tercera edició del màster, encara que es correspon amb la desena edició com a postgrau, ja que anteriorment va ser curs d'especialista.

 

Robert Alexy

Catedràtic de Dret Públic i de Filosofia del Dret de la Universitat Christian-Albrechts de Kiel, Alemanya. Va nàixer el 9 de setembre del 1945 a Oldenburg (Alemanya). El 1968 va començar a estudiar Dret i Filosofia en la Universitat Georg-August de Gotinga. L'especialitat de Filosofia la va estudiar, sobretot, amb Günther Patzig. El 1973, després del primer examen d'Estat, va treballar fins a l'any 1976, en la seua tesi de doctorat: Teoria de l'argumentació jurídica. Ho va fer gràcies al suport de la Studienstiftung des Deutschen Volkes. Per aquest treball, publicat per primera vegada el 1978, va rebre el premi de filologia històrica de l'Acadèmia de la Ciència de Gotinga. El 1976 va començar la prova per a futurs funcionaris jurídics, concloent el 1978 el seu segon examen d'Estat. A partir de llavors i fins al 1984 va ser assistent de Ralf Dreier en la Càtedra de Teoria General del Dret de Gotinga. El 1984 es va habilitar per a una càtedra en les especialitats de Dret Públic i Filosofia del Dret en la Facultat de Dret de la Universitat de Kiel, amb un treball sobre la teoria dels drets fonamentals. Des del 1991 és membre ordinari de la societat de les ciències Joachim Jungius d'Hamburg i va ser, del 1994 al 1998, president de la secció alemanya de l'Associació Internacional de Filosofia del Dret i Filosofia Social (IVR). Ha impartit cursos i conferències en nombroses universitats d'Europa i Amèrica.

Entre les seues contribucions destaquen: “Teoria de l'argumentació jurídica” (1978), “Teoria dels drets fonamentals” (1986) i “El concepte i la validesa del Dret” (1992). La seua obra, traduïda a tretze llengües, ha exercit una gran influència en el pensament jurídic contemporani; en particular poden destacar-se els seus plantejaments sobre els principis jurídics i sobre la ponderació, assumits per la jurisprudència de nombrosos tribunals constitucionals.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464