Saltar apartados

La UA acull un taller sobre polítiques d'igualtat en el qual participen 23 institucions d'Educació Superior

Emmarcat dins del projecte Equality, un dels objectius és promocionar el lideratge de les dones en la ciència i la tecnologia

Alacant, 24 de maig de 2013

“Polítiques d'igualtat en entorns universitaris”, aquest és el nom del taller que acull la Universitat d'Alacant a partir del pròxim dilluns 27 de maig. Es tracta d'una trobada emmarcada dins del projecte de cooperació Equality, finançat per la Comissió Europea en el marc del Programa ALFA III, en el qual la UA participa com a sòcia a través de la Unitat d'Igualtat.

Des del 27 al 31 de maig, més d'un centenar de persones procedents d'una xarxa de 23 institucions d'Educació Superior de 18 països d'Amèrica Llatina i 4 de països d'Europa, treballaran en el desenvolupament de mesures estratègiques per a promoure la igualtat de gènere i la participació de les dones en posicions de lideratge en la recerca, l'acadèmia i la societat en general.

Així mateix, tractaran d'analitzar les diferents polítiques institucionals amb la finalitat d'enfortir la igualtat de gènere en l'educació i l'accés al mercat de treball de les dones llatinoamericanes.

Aquesta xarxa de treball constituïda al voltant del projecte Equality, ha posat en marxa una sèrie de mesures específiques tals com estudis, desenvolupament de capacitats, programes de sensibilització i accions de suport polític que es realitzaran durant els 3 anys de durada del projecte, entre 2012 i 2015. Un dels objectius és realitzar un estudi comparatiu entre 90 universitats (18 universitats sòcies, i 72 universitats col·laboradores d'Amèrica Llatina i Europa) amb la finalitat d'identificar els dèficits existents, marcs legislatius, tendències i bones pràctiques en la promoció de la igualtat de gènere. Un altre dels eixos predominants és potenciar el lideratge de les dones amb èmfasi en la ciència i la tecnologia en les instàncies d'educació superior.

El taller “Polítiques d'igualtat en entorns universitaris” s’inaugurarà el pròxim dilluns, a les 10 h, en el Museu Universitari (MUA). Presidirà l’acte el rector de la UA , Manuel Palomar, acompanyat de María José Rodríguez, delegada del rector per a Polítiques de Gènere; Ana Rosa Ruiz i Marisela Bonilla, coordinadora científica i tècnica del projecte Equality, respectivament, les dues membres de l'Institut Tecnològic de Costa Rica, i el director de l'Oficina de Projectes Internacionals de la UA, Roberto Escarré.

Paral·lelament als continguts acadèmics programats durant les jornades de treball, es duran a terme algunes activitats per a donar a conèixer alguns aspectes de la UA: el tour “campus sostenible”, el concert a càrrec de Pepa García-Macià (soprano) i Virtudes Narejo (piano) que interpretaran obres de dones compositores, i la visita guiada a l'exposició “Mulier Mulieris”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464